Volendam duwt Schreuder richting Ajax-ontslag

Foto: Volendam duwt Schreuder richting Ajax-ontslag

Ajax heeft donderdagavond een nieuwe wanprestatie geleverd in de Eredivisie. Tegen FC Volendam ontsnapten de Amsterdammers aan een thuisnederlaag: 1-1.

Ajax won al zes opeenvolgende Eredivisie-wedstrijden niet, maar besloot trainer Alfred Schreuder ondanks crisisberaad te laten zitten. Naar alle waarschijnlijkheid gaat de clubleiding ingrijpen door mutaties door te voeren in de rest van de technische staf. Dat lijkt niet naar wens van de F-Side, dat de oproep deed om witte zakdoekjes mee te nemen naar de Johan Cruijff ArenA. Na vijf minuten leidde dit tot een duidelijke protestactie.

Op het veld hadden de manschappen van Schreuder de juiste reactie kunnen geven door Volendam een pak slaag te geven, maar het elftal van Wim Jonk bleef behoorlijk overeind in de eerste 45 minuten. Doelman Filip Stankovic kreeg relatief weinig te doen in de eerste helft en greep alert in waar nodig. Vlak voor rust kreeg Ajax via een heuse scrimmage nog wel een enorme kans om er 1-0 van te maken, maar vooral Davy Klaassen kreeg de bal er niet in.

Schreuder besloot halverwege niet te wisselen bij Ajax, maar zijn team begon wel agressief aan de tweede helft. Dat leidde in de beginfase meteen tot een aantal mogelijkheden. Zo claimden de Amsterdammers tevergeefs een aantal strafschoppen en Steven Berghuis zag diens uithaal op de vuisten eindigen van Volendam-doelman Stankovic, die zodoende nog altijd zijn doel schoon hield.

Mirani kopt ArenA stil

Het wachten was op de openingstreffer van Ajax, maar vanuit het niets nam Volendam de leiding in Amsterdam. Uitgerekend twee oud-Ajacieden gaven het goede voorbeeld aan de regerend landskampioen. Carel Eiting leverde een piekfijne vrije trap af en Damon Mirani knikte de 0-1 binnen achter doelman Gerónimo Rulli, die tot dat moment nagenoeg niets te doen had gehad.

In de slotfase ging Ajax op zoek naar de gelijkmaker. Het elftal van Schreuder bleek echter niet in staat om het goed gegroepeerde Volendam pijn te doen, waardoor het lang 0-1 bleef in de hoofdstad. Pas in de tachtigste minuut lukte het Ajax eindelijk om langszij te komen: de ingevallen Mohammed Kudus werkte de gelijkmaker tegen de touwen op aangeven van Lorenzo Lucca.

Ajax probeerde in de slotfase alsnog de zege uit het vuur te slepen, maar slaagde daar niet in. Volendam ging er na een flater van Edson Álvarez zelfs nog bijna met de zege vandoor.

Scoreverloop: 0-1 (59′) D. Mirani, 1-1 (80′) M. Kudus

Eindigt Excelsior – Ajax in 1-1?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Exit voor Schreuder?

  • Ja
  • Nee
332+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:41
16+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
22+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
9+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
76+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
52+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
131+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
223+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
737+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
260+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
56+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
95+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
114+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
254+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
209+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
138+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
214+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
245+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
469+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:48
32+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
24+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie