Vitesse verslaat Volendam na hoofdrol Mühren

Vitesse heeft het nieuwe Eredivisie-seizoen vrijdagavond afgetrapt met een overwinning bij FC Volendam: 1-2. In het vissersdorp was er een absolute hoofdrol voor Robert Mühren.

Eerste goal én rode kaart van dit seizoen voor spits

Eerder deze zomer werd Mühren nog gelinkt aan een vertrek bij Volendam, maar trainer Matthias Kohler stelde hem vrijdag ‘gewoon’ op. Na tien minuten nam de spits meteen de eerste treffer van dit Eredivisie-seizoen voor zijn rekening. Na een voorzet van Bilal Ould-Chikh dook hij op bij de tweede paal en hij liet doelman Eloy Room kansloos: 1-0.

Mühren kreeg de mogelijkheid om zijn productie te verdubbelen. In de 21ste minuut schoot hij daadwerkelijk voor een tweede keer raak, maar de spits bevond zich in buitenspelpositie en dus telde zijn doeltreffende rebound niet. Vijf minuten later stuitte hij van afstand op Room. Geen tweede treffer dus voor Mühren, die vlak voor rust wel de eerste rode kaart van dit seizoen pakte. Zijn overtreding werd op VAR-advies met de donkere prent bestraft.

Vitesse profiteert

Vitesse kreeg ruim 45 minuten de tijd om tegen tien Volendam-spelers minimaal een gelijkspel uit het vuur te slepen. Na een uur spelen trof Amine Boutrah de paal, maar in de daaropvolgende aanval was het alsnog raak voor de Arnhemmers. Na een stijlvolle pass van Saïd Hamulic (met de hak) maakte de van PSV afkomstige Mattijs Tielemans de gelijkmaker.

De manschappen van Phillip Cocu namen vanzelfsprekend geen genoegen met dit punt. Lange tijd leek het daar wel op af te stevenen, maar in de 86ste minuut maakte Marco van Ginkel dan toch de 1-2 voor Vitesse.

Scoreverloop: 1-0 (10′) R. Mühren, 1-1 (61′) M. Tielemans. 1-2 (86′) M. Van Ginkel