Vitesse stunt in Gelredome tegen Tottenham

Foto: Vitesse stunt in Gelredome tegen Tottenham

Vitesse heeft donderdagavond voor een stunt gezorgd in de Conference League. De Arnhemmers wisten in een vol Gelredome af te rekenen met Tottenham Hotspur: 1-0.

Voor het eerst in jaren stroomde het Gelredome weer vol tijdens een wedstrijd van Vitesse. De tienduizenden supporters zagen Tottenham niet in de sterkste elf aantreden in Arnhem, maar alsnog stond er een behoorlijk team op het veld. Zo mocht Oranje-international Steven Bergwijn zijn kunsten vertonen voor de Premier League-club.

Sterk begin

Vitesse liet meteen blijken niet onder de indruk te zijn van Tottenham. Al na enkele minuten werd Nikolai Baden Frederiksen diepgestuurd door Loïs Openda, maar de Deense aanvaller stuitte op doelman Pierluigi Gollini. Er ontstonden meer mogelijkheden voor de Arnhemmers. Michael Ramussen dacht de 1-0 binnen te kunnen koppen, ware het niet dat zijn inzet voorlangs vloog.

Lat helpt Vitesse

Kort na rust kreeg ook Tottenham een grote kans om de score te nemen. Bryan Gil raakte de bal goed, maar gelukkig voor Vitesse net niet goed genoeg. Zijn inzet teisterde de lat boven het hoofd van doelman Markus Schubert. Daardoor bleef het lang 0-0 in Arnhem.

In het slotkwartier viel het winnende doelpunt alsnog. Eli Dasa bediende Maximilian Wittek, die het Gelredome deed ontploffen door de 1-0 achter Gollini te schieten. In een spannende slotfase bleef het ook bij die ene treffer en daarmee pakt Vitesse drie bonuspunten in de Conference League.

Scoreverloop: 1-0 (78′) Maximilian Wittek

Gaat Vitesse Europees overwinteren?

  • Ja
  • Nee
271+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie