‘Vitesse slachtoffer UEFA-blunder: oneerlijk!’

Foto: ‘Vitesse slachtoffer UEFA-blunder: oneerlijk!’

Vitesse won gisteren met 3-1 van NS Mura in de Conference League, maar weet niet wat die zege nou precies waard is. Het duel tussen Stade Rennes en Tottenham Hotspur werd immers gecanceld door de UEFA na een corona-uitbraak bij de Londenaren…

Maar… de regel is toch dat er gespeeld moet worden indien er dertien spelers en een keeper beschikbaar zijn? Vitesse-oefenmeester Thomas Letsch vertelt in De Telegraaf: “Er zijn regels. Als het stoplicht op rood staat, moet je niet doorrijden…”

“En nu is er een situatie die sportief niet fair is”, vindt de Duitser. “In andere groepen is bij de twee wedstrijden exact gelijk aan de tweede helft begonnen, om het eerlijk te laten verlopen. Bij ons moeten we maar afwachten wanneer die andere wedstrijd gespeeld gaat worden. Hoe het nu gaat is niet fair, omdat Spurs de wedstrijd in kan gaan, terwijl ze precies weten wat nodig is om door te gaan.”

Volgens de regels moet de wedstrijd tussen Tottenham en Stade Rennes dit kalenderjaar nog ingehaald worden, maar Letsch heeft hier zijn twijfels bij. Voetbal International citeert hem: “Meer kan ik er niet over zeggen. Ik heb er wel een mening over, maar die is niet interessant. Het is gewoon komisch, zoals dit gegaan is. Ik heb alleen nog geen idee wat het waard is.”

“Om de tien minuten veranderde het…”

Danilho Doekhi rept van een rommelige aanloop naar het duel van gisteravond: “Het was heel apart, omdat je de berichten meekrijgt en er veel onduidelijkheid is. Om de tien minuten veranderde het. Het houdt je de hele dag bezig, maar op een gegeven moment moet de knop om en moet je je gaan focussen op je eigen wedstrijd.” De verdediger zegt tegen ESPN dat hij trots is op zijn team: “Tien punten, vooraf had niemand dat verwacht. Ik niet, zeker niet. Tuurlijk hoop je op zoveel mogelijk, ik denk dat we onze huid duur verkocht hebben.”

Wint Vitesse dit weekend van Heracles Almelo? De quotering is 1.72!

Heeft Letsch gelijk?

  • Ja
  • Nee
914+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie