Chaos compleet: Team Jonk stapt op bij FC Volendam

Foto: Chaos compleet: Team Jonk stapt op bij FC Volendam

In navolging van de weggestuurde Jan Smit heeft ‘Team Jonk’ (technisch manager Wim Jonk, hoofdtrainer Matthias Kohler, technisch directeur Jasper van Leeuwen en hoofd opleidingen Ruben Jongkind) de deur dichtgegooid bij FC Volendam. Dat melden zij middels De Telegraaf.

Jonk, Kohler en co geven er de brui aan

Vanmiddag liet rvc-voorzitter Veerman nog weten dat Team Jonk mocht aanblijven, maar zij stappen nu dus zelf op. Het statement luidt: “Wij gaan stoppen bij FC Volendam. Onze emmer is overgelopen na de persconferentie van RvC voorzitter Jaap Veerman. Na dit toneelstuk vol tegenstrijdigheden, halve waarheden en volle leugens, rest ons niets anders dan dit besluit.”

“Bestuursleden Jan Smit en zijn medebestuurders zijn gisteravond ontslagen door de RvC. Beiden zijn vanochtend door Jaap Veerman publiekelijk voor de bus gegooid, als waren zij onverantwoordelijke bestuurders die geen toezicht houden en financieel ‘casinobeleid’ voeren”, klinkt het verder.

‘Onze grens is nu bereikt’

“Wij zelf worden beticht een beleid te voeren dat de continuïteit van Volendam in gevaar zou brengen. De ‘argumenten’ die langskomen zijn van een treurig niveau. Financiële operationele tekorten worden door Jaap Veerman genoemd en uitvergroot, maar enorme transferwinsten verzwegen. Het positieve resultaat onder aan de streep wordt zelfs ontkend. Begrotingen die door de RvC zelf én KNVB zijn goedgekeurd, worden gepresenteerd als gevaarlijk.”

“De laatste week hebben wij gesproken met het gemeentebestuur, het bestuur van de RKAV en de supporters. De belangrijkste ‘geledingen’ kennen nu de waarheid en weten wat er is gebeurd. Daarmee hebben wij alles gedaan wat in onze macht ligt, maar onze grens is nu bereikt. De wedstrijd van morgen tegen PEC Zwolle staat nog onder leiding van Matthias Kohler. Daarnaast zullen wij de normale procedures van overdracht respecteren. Wij bedanken alle spelers, collega’s, vrijwilligers, sponsoren, ouders en supporters voor de mooie jaren en de steun die wij bij de meeste mensen hebben gevoeld”, aldus Team Jonk tot slot.

FC Volendam is beter af zónder Team Jonk

  • Eens
  • Oneens
923+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie