Veel lof vanuit Brugge voor Schmidt: “Een zeer goede coach”

Foto: Veel lof vanuit Brugge voor Schmidt: “Een zeer goede coach”

Club Brugge maakte veel indruk in de groepsfase van de Champions League, door al na vier speelrondes een ticket te boeken voor de knock-outfase. Daarin treft het Benfica. De Portugezen worden omgeschreven als ‘een topteam met een zeer goede coach.’

Vanuit België is men ook niet bepaald ontevreden over de loting. Blauw-Zwart wilde voornamelijk de absolute grootmachten als Bayern München en Manchester City ontlopen. Toch is men op hun hoede voor Benfica. “Weer Portugal”, reageerde voorzitter Bart Verhaeghe in Het Laatste Nieuws op de loting. “En dit keer nog een betere ploeg dan Porto, want Benfica staat eerste. Een topteam met een zeer goede coach. Het zal een heel moeilijke wedstrijd worden. We zijn dus gewaarschuwd, maar ik heb geen angst.”

Simon Mignolet kijkt uit naar de tweestrijd. “Je denkt automatisch dat je een kansje maakt, maar ze zijn wel nog steeds ongeslagen dit seizoen”, aldus de doelman, die een van de uitblinkers was in de groepsfase. “Het is moeilijk om te zeggen hoeveel procent kans we maken. Als we thuis de nul kunnen houden, wordt het daar een spelletje van alles of niks. Zij zijn de favoriet, dus ik geef ons 20 à 25 procent kans. Maar dat is op zich niet zo belangrijk. We zullen onszelf voorbereiden met het idee om door te gaan. Dat is wat het doel moet zijn. Het is nog lang, dus ik hoop tegen die tijd nog wat saves over te hebben.”

Geen absolute Europese top

Trainer Carl Hoefkens sloot zich aan bij de woorden van de goalie. “Benfica is een heel goede ploeg die groepswinnaar is geworden in een groep met Paris Saint-Germain en Juventus, dat zegt alles. Maar het is niet de absolute Europese top. De voorspelling van Simon lijkt me realistisch. In het Jan Breydel Stadion kunnen wij wel extra dingen. Als we in die wedstrijd de nul kunnen houden en één of twee keer kunnen scoren, dan zou dat ongelooflijk zijn.”

Wint Club Brugge de thuiswedstrijd van Benfica?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Maakt Club kans tegen Benfica?

  • Toch wel hoor
  • Nee, zeker niet
31+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie