Van Hooijdonk prijst ‘heel erg saai’ Ajax

Foto: Van Hooijdonk prijst ‘heel erg saai’ Ajax

Ajax wist het in blakende vorm verkerende FC Utrecht zondag met 2-0 te verslaan. Dat deden de Amsterdammers opnieuw in een 5-4-1-formatie en waar het in Alkmaar nog geen succes bleek, daar kwam het dit keer wel goed voor Ajax. Pierre van Hooijdonk vond Ajax dan ook degelijk ogen en zag in Sivert Mannsverk en Ahmetcan Kaplan de uitblinkers aan Amsterdamse zijde.

Van Hooijdonk ziet ‘heel erg saai’ Ajax winnen van FC Utrecht

“Ik vond Ajax voor de eerste keer in hele lange tijd heel erg saai”, begon Van Hooijdonk bij Studio Voetbal over de zege van de Amsterdammers op Utrecht. “Ze gaven bijna niks weg. Ze hadden het goed op orde. Verdedigend zat het goed in elkaar. Ik denk dat FC Utrecht de eerste club is sinds heel lang geleden die zo weinig kansen heeft weten te creëren tegen Ajax.”

Dat Ajax zelf ook niet zoveel kansen kreeg was volgens Van Hooijdonk wel logisch. “Aanvallend heeft Ajax ook niet veel gecreëerd. Maar we weten: Berghuis er niet bij, Bergwijn er niet bij. Dan lever je qua creativiteit veel in. Kaplan en Mannsverk die hebben me echt wel kunnen bekoren. Het ziet er allemaal best aardig uit.”

Ajax begon tegen Utrecht opnieuw met vijf verdedigers, maar Van Hooijdonk zag wel een wezenlijk verschil met een andere wedstrijd in de Eredivisie. “Qua resultaat pakt het goed uit. Maar het was echt totaal anders dan PSV – Feyenoord. Ontzettend veel lange ballen van de keepers. Als je niet de beschikking hebt over Berghuis en Bergwijn zou ik niet iets anders gaan doen.”

Moet Ajax in dit systeem blijven spelen?

  • Ja, lekker blijven doen
  • Nee, liever niet
401+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie