‘Ajax-exit voor Steven Berghuis’

Foto: ‘Ajax-exit voor Steven Berghuis’

Kenneth Perez pleit ervoor om Steven Berghuis buiten de basis te laten als hij weer fit is. Volgens de ESPN-analist heeft Ajax momenteel behoefte aan andere type spelers dan de creatieveling. Perez stelt dat harde werkers de voorkeur de voorkeur moeten krijgen boven Berghuis.

Perez pleit voor reserverol Berghuis en Bergwijn bij Ajax

Ajax trad zondag tegen FC Utrecht opnieuw aan in het systeem met vijf verdedigers, waar trainer John van ‘t Schip een week eerder tegen AZ mee gestart was. Het pakte goed uit tegen de Domstedelingen, die met 2-0 werden verslagen. Bij het ESPN-programma Dit was het Weekend werd er de vraag gesteld op welke plaatsen Berghuis en Steven Bergwijn ingepast moeten worden als ze weer fit zijn.

Daarop kwam Perez met een opmerkelijke reactie. “Ik zou Bergwijn en Berghuis niet opstellen als ze weer terug zijn. Je bent nu een traject ingegaan op basis van betrouwbaarheid.” Volgens de Deen heeft Ajax behoefte aan andere type spelers. “Hlynsson en Taylor willen hard werken voor het team. Natuurlijk is dat niet wat je graag wil zien bij Ajax. Je wil spelers met een fluwelen techniek, maar daar is het nu niet de tijd voor. Je zag het tegen AZ. Ze waren echt kansloos en dat was doordat ze te veel voetballers hadden opgesteld.”

Been pleit voor terugkeer Berghuis in Ajax-basis

Volgens Perez heeft Ajax met Berghuis en Bergwijn op de bank ook nog extra wapens achter de hand. “Die jongens kun je dan gebruiken in een wedstrijd om iets open te breken. Het wordt niet makkelijk om die jongens op de bank te houden, maar je bent wel aangesteld om resultaat te halen.” Marion Been kon zich echter niet vinden in de mening van Perez en zou de oud-speler van Feyenoord altijd opstellen. “Berghuis ernaast houden lijkt me geen optie. Dat lijkt me ook niet logisch. Dat is een van je betere spelers. En zondag hebben ze ook weinig gecreëerd. Hij moet gewoon spelen als hij fit is. Berghuis heeft laten zien dat hij voor dit Ajax van onschatbare waarde is.”

Moet Van ‘t Schip Berghuis op de bank houden?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
2168+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie