Twente loopt averij op na curieuze VAR-beslissing

Foto: Twente loopt averij op na curieuze VAR-beslissing

FC Twente heeft duur puntenverlies geleden op bezoek bij Vitesse. In een doelpuntrijk duel leek de Tukkers in blessuretijd de winst alsnog te grijpen, maar de VAR oordeelde dat de goal nipt in buitenspelpositie was gemaakt.

Twente doet knap mee bovenin. Om volgende week in de kraker tegen Feyenoord nog meer druk te kunnen zetten op de concurrent, waren drie punten vanavond essentieel. Dat deed de ploeg van Ron Jans met Alfons Samsted in de basis ten koste van Joshua Brenet. De thuisploeg kon wel weer eens een goed resultaat gebruiken, de Arnhemmers wonnen nog niet in 2023. De ploeg uit Enschede pakte snel het initiatief. Michel Vlap wist dit seizoen nog niet te scoren en miste ook dit keer een grote kans.

Mazzel voor Vitesse

Door een overtreding op de middenvelder kreeg Twente de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Ricky van Wolfswinkel benutte de strafschop, en juichte niet uit respect voor zijn oude ploeg. Vlak voor rust rechtte Vitesse de rug, al had het daarbij veel fortuin. Robin Pröpper veranderde een inzet van Gabriel Vidrovic van richting, waarna de bal met een opmerkelijke curve binnenviel. Net na rust maakte de ploeg van Philipp Cocu zelfs de 2-1. Na een goede aanval vond Matús Bero het net.

Dit keer was het aan Twente om terug te knokken. De bal mocht er bij Vlap weer niet in, die op de paal kopte. Václav Cerny schoot vervolgens hard raak: 2-2. In de blessuretijd leek de ploeg van Jans nog te ontsnappen. Van Wolfswinkel kopte de bal via het lichaam van Dominik Oroz raak. Hij leek op één lijn te staan met de laatste Vitesse-verdediger, de VAR oordeelde dat het echter nipt buitenspel was. Dat kostte Twente twee dure punten, waardoor het net als PSV averij op loopt. Feyenoord en Ajax hopen te profiteren.

Scoreverloop: 0-1 (33′) R.van Wolfswinkel, 1-1 (44′) G.Vidovic, 2-1 (52′) M.Bero, 2-2 (59′) V.Cerny

Belachelijk VAR-moment?

  • Ja, dit slaat nergens op
  • Nee, heeft gewoon gelijk
162+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie