Transfervrije Kuipers verruilt NEC voor GA Eagles: “Gewoon een prachtige club”

Foto: Transfervrije Kuipers verruilt NEC voor GA Eagles: “Gewoon een prachtige club”

Bas Kuipers vervolgt zijn loopbaan bij Go Ahead Eagles. De 25-jarige linksback komt transfervrij over van NEC en tekent voor twee jaar op de Adelaarshorst. De Eagles bevestigden het nieuws maandagmiddag via de officiële kanalen.

Kuipers doorliep de Ajax-opleiding, maar schopte het niet tot het eerste elftal. Na drie seizoenen Excelsior nam ADO Den Haag de Amsterdammer over, maar daar kwam hij nauwelijks aan de bak. In de zomer van 2018 koos Kuipers voor een Roemeens avontuur bij Viitorul en kwam ook daar tot weinig minuten. Vorig jaar haalde NEC hem terug naar Nederland en kon hij eindelijk weer ritme opdoen. Dat lukte zeker: in Nijmegen kwam hij alle competitiewedstrijden – totdat de coronauitbraak roet in het eten gooide – in actie.

Na een seizoen bij NEC kiest Kuipers voor Deventer. “Het is gewoon echt een prachtige club. Met Excelsior en NEC heb ik in De Adelaarshorst gespeeld en dat blijft een mooie ervaring. Ik heb zin om hier voor de prijzen te spelen. Bovendien is Deventer echt een leuke stad. Ik ben zeker van plan hier ook te gaan wonen, dus dat is ook altijd belangrijk”, zegt de aanwinst op de website van zijn nieuwe club. 

Ook technisch manager Paul Bosvelt is zeer tevreden. “Met het aantrekken van Bas denken wij de linksbackpositie sterk ingevuld te hebben. Hij heeft inmiddels de nodige ervaring en kan naast verdedigen ook aanvallend een goede bijdrage leveren aan ons spel.”

Goede aankoop voor NEC?

  • Absoluut!
  • Ik twijfel…
37+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie