Totale chaos in Maracanã: Messi geschokt

Foto: Totale chaos in Maracanã: Messi geschokt

Het WK-kwalificatieduel tussen Brazilië en Argentinië is volledig uit de hand gelopen op de tribunes van het Maracanã. De aftrap van de Zuid-Amerikaanse clash werd daardoor een half uur verlaat. Messi sprak na afloop van de wedstrijd zijn afschuw erover uit.

Martínez op de bres voor landgenoten

Terwijl de volksliederen werden afgespeeld was op de tribunes te zien hoe Argentijnse fans hard werden aangepakt door de Braziliaanse politie. Dat drong ook door bij de Argentijnse spelers, die probeerden op de tribunes te komen en de politieagenten te stoppen. Onder meer doelman Emiliano Martínez probeerde zijn landgenoten te helpen.

Messi ontstelt door hevige rellen

Door de schokkende gebeurtenissen liet Messi aan scheidsrechter Piero Maza weten dat Argentinië pas zou gaan spelen als de veiligheid van de fans gegarandeerd kon worden. Na bemoeienis van bondsvoorzitter Claudio Tapia kon de wedstrijd uiteindelijk toch later dan gepland beginnen. De Argentijnen haalden er blijkbaar inspiratie uit, want er werd een historische 0-1 overwinning geboekt. Nicolás Otamendi kroonde zich met een rake kopbal tot matchwinner, al ging het na de wedstrijd daar helemaal niet over. “Het zag er heel slecht uit”, reageerde Messi na afloop tegenover de aanwezige media. “We zeggen hoe mensen werden geslagen, net als in de Copa Libertadores-finale. Er waren spelers met familieleden op de tribune. Dan is de wedstrijd even niet belangrijk.”

Voor Messi en zijn ploeggenoten was het een reden om terug te keren in de kleedkamers. “We zagen hoe mensen werden geslagen, er hadden ongelukken kunnen gebeuren. Pas toen de rust terugkeerde, besloten we om naar binnen te gaan. We wilden weten hoe het met onze familieleden ging. Toen we dat wisten, zijn we weer naar buiten gekomen.”

Dat Argentinie uiteindelijk won noemde Messi een mooie bijkomstigheid. “Hoewel het niet een van onze belangrijkste prestaties is, is het heel mooi om te winnen in Brazilië, omdat ze historisch gezien altijd zo sterk zijn in eigen huis. Het was een moeilijke wedstrijd, waarin de details uiteindelijk beslissend waren.”

Gaan Argentinië en Brazilië zich beiden plaatsen voor het WK?

  • Ja, beiden
  • Nee, beiden niet
  • Alleen Argentinië
  • Alleen Brazilië
181+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie