Sparta rekent in boeiende tweede helft af met Eagles

Sparta Rotterdam heeft het thuisduel met Go Ahead met 2-1 gewonnen. Nadat de nummer zes van de Eredivisie vroeg op voorsprong kwam, knokten de bezoekers zich terug. Daarna gaf de ploeg van Maurice Steijn weer gas, wat de overwinning opleverde.

Sparta had een vrije midweek, terwijl Go Ahead er in de beker uitvloog tegen ADO Den Haag. De Rotterdammers staan vooral defensief goed, met slechts één treffer in de laatste zes wedstrijden. De voorbije drie duels werden wel telkens gelijkgespeeld. Afgelopen week beëindigde Kowet een mindere reeks met een zege op NEC (1-0). De beste start was er zonder meer voor de gastheren. In de vierde minuut zeilde een voorzet van Joshua Kitolano over Tobias Lauritsen en een Go Ahead-verdediger heen, bij de tweede paal was Vito van Crooij er als de kippen om de 1-0 van dichtbij binnen te schieten.

Een minuut later had Van Crooij de droomstart helemaal compleet kunnen maken. Zijn inzet ging dit keer echter hoog over. Sparta plooide vervolgens terug en liet de Deventenaren komen. Het balbezit van de bezoekers leverde in eerste instantie geen hele grote kansen op. Na 27 minuten kwam Isac Lidberg wel met een goede poging, maar was het Nick Olij die zijn ploeg hielp met een prachtige redding uit de bovenhoek. Finn Stokkers kon vervolgens ook de gelijkmaker niet tegen de touwen schieten. Er was nog een discutabel penalty-moment waarbij Dirk Abels Bobby Adekanye raakte, maar Jeroen Manschot besloot de beelden niet te gaan bekijken.

Leuke tweede helft

Het tweede bedrijf was aantrekkelijker en na acht minuten kwam Eagles terecht gelijk. Na een vlotte combinatie schoof Stokkers met een geplaatste schuiver in de verre hoek achter Olij. Uitgerekend de voormalig Spartaan deed zo zijn oude ploeg pijn. Tijd voor de Kasteelclub om er een schepje bovenop te doen, en dat lukte al vijf minuten na de gelijkmaker. Younes Namli slingerde de bal vanaf de linkerkant goed voor, waarna Lauritsen boven zijn concurrent uitkwam en raak kopte. Sparta kreeg vervolgens grote kansen om verder uit te lopen, maar Lauritsen en invaller Koki Saito misten.

Het slotoffensief van Eagles leverde geen echte kansen meer op. Zo bleef het bij 2-1 en pakt Sparta weer eens drie punten. Daarmee komt het voor even gelijk met FC Twente, dat met een thuiswedstrijd tegen FC Volendam wel weer verder hoopt weg te lopen. Daarnaast zullen de Spartanen tevreden zijn dat het gat met FC Utrecht voorlopig groeit tot vier punten. Go Ahead blijft twaalfde staan op de ranglijst.

Scoreverloop: 1-0 (4′) V.Van Crooij, 1-1 (53′) F.Stokkers, 2-1 (58′) T.Lauritsen