Slot wijst naar Erling Haaland in discussie over Giménez

Foto: Slot wijst naar Erling Haaland in discussie over Giménez

Santiago Giménez staat inmiddels al een aantal weken droog, maar coach Arne Slot blijft onverminderd vertrouwen houden in de Mexicaan. Vlak voor de aftrap tegen RKC vergelijkt Slot de situatie met die van topspits Erling Haaland van Manchester City.

Ondanks doelpuntendroogte blijft Arne Slot rekenen op Santiago Giménez

“Ik denk dat het vooral helpt als hij een goal maakt. Ook het benoemen dat ik hem niet alleen beoordeel op de goals die hij maakt, maar ook het werk wat hij verzet voor het elftal. Of hij nu wel of niet scoort, dat Feyenoord de afgelopen weken heel veel heeft gewonnen. Daar is waar hij naar moet streven, dat wij als Feyenoord wedstrijden moeten winnen. Het draait niet alleen om goals van Santiago Giménez”, benadrukt Slot.

De coach heeft uitgebreid met Santi gezeten om beelden te bestuderen. “Inderdaad is het de afgelopen weken ook wel eens gebeurd dat ik hem al zijn goals heb laten zien, dan kan iedereen praten dat je uit vorm bent, maar als je zoveel goals kan maken en er zijn een aantal topwedstrijden waarin je dan een keer niet scoort.. Het is heel normaal voor spitsen dat ze ook wel eens niet scoren. Helemaal als je zoals ons zware tegenstanders hebt getroffen. Je kan de vergelijking met Haaland nog een keer aangaan, die de afgelopen week ook niet elke keer weet te scoren.”

Geen Paixão, maar Ivanusec tegen RKC

Tot slot legt Slot uit waarom niet Igor Paixão, maar Luka Ivanusec start tegen RKC: “Igor heeft het de afgelopen weken echt heel goed gedaan, maar we moesten ook elke keer op hem terugvallen, omdat wij vonden dat de alternatieven op dat moment niet echt lekker in vorm waren. Ik denk dat we allemaal hebben kunnen zien dat Luka twee goede invalbeurten achter de rug heeft. Dus vinden we dit het moment om hem te laten starten, met de mooie bijkomstigheid dat Igor dan niet weer na zoveel zware wedstrijden hoeft te starten.”

Giménez zal spoedig weer aan de lopende band gaan scoren

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
177+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie