Sierhuis schittert: “Nog niet de polonaise lopen”

Foto: Sierhuis schittert: “Nog niet de polonaise lopen”

Kaj Sierhuis is bezig aan een uitstekende serie bij en met Fortuna Sittard. De spits scoort de laatste weken aan de lopende band en dat leidt ook tot goede resultaten voor de Limburgers. De 25-jarige aanvaller mag met Sittard stiekem gaan dromen van Europees voetbal.

Sierhuis met Fortuna Sittard op weg naar play-offs om Europees voetbal

“Vier wedstrijden met drie overwinningen en een gelijkspel in de Johan Cruijff Arena; we zijn op de goede weg”, reageerde Sierhuis, geciteerd door Voetbal International, zaterdag opgetogen na de overwinning op PEC Zwolle. De aanvaller zelf is ook uitstekend op dreef. “Dit is wel de beste periode die ik tot nu toe heb meegemaakt als voetballer. En die gaat gepaard met succes van het team, dat is het mooiste. Alles begint een beetje op zijn plek te vallen.”

De spits wil nog niet te euforisch zijn, maar stelde wel dat de blik niet meer naar beneden hoeft worden gericht. “We hoeven nog niet de polonaise te lopen, maar onze eerste doelstelling hebben we behaald met die 34 punten. Ik denk dat we niet meer naar beneden hoeven te kijken. Als je ziet wat er afgelopen zomer allemaal speelde bij de club, en hoeveel nieuwe jongens er daarna zijn ingestroomd, dan denk ik dat het een groot compliment is voor iedereen hier dat we er nu zo goed voorstaan. Dit is een fantastische maand geworden. En dan zie je hoe belangrijk één zo’n doelpunt is, in de laatste minuut tegen RKC.”

Lastig programma voor Fortuna Sittard

Met 34 punten staat Fortuna nu op plek negen en lonkt deelname aan de play-offs om Europees Voetbal. Toch weet Sierhuis dat het nog heel lastig gaat worden om die ook daadwerkelijk te halen. “Ik zag een statistiekje van Opta, dat wij nog het moeilijkste programma hebben van de hele Eredivisie. Min Ajax en AZ krijgen we het hele linkerrijtje nog.” De oud-spits van Ajax wil dan ook er niet vanuit gaan dat de play-offs op het dooie akkertje bereikt kunnen worden. “We staan er goed voor en gaan er uiteraard alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen, maar we komen ook nog wel wat obstakels tegen. We hebben onze eerste doelstelling gehaald, ik denk dat het linkerrijtje nu een heel mooie volgende doelstelling is.”

Gaat Fortuna Sittard de play-offs halen?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
52+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie