Schotland pakt EK-ticket ten koste van Servië

Foto: Schotland pakt EK-ticket ten koste van Servië

In navolging van Noord-Macedonië hebben nog drie landen donderdagavond beslag weten te leggen op een EK-ticket. Schotland, Slowakije en Hongarije wisten de beslissende wedstrijd in eigen voordeel te beslissen.

Al deze landen kwalificeerden zich niet via de EK-kwalificatiefase en kregen zodoende via de play-offs van de Nations League een herkansing. Schotland dacht deze kans in de reguliere speeltijd te pakken via Ryan Christie, maar in de slotfase kwam Servië met Ajax-aanvoerder Dusan Tadic in de basis en Feyenoorder Uros Spajic als invaller langszij. Luka Jovic van Real Madrid zorgde voor de 1-1.

In de verlenging werd niet gescoord en dus moest de strafschoppenserie de winnaar van het laatste EK-ticket bepalen. Tadic faalde niet, maar Aleksandar Mitrovic deed dat wel in de vijfde beurt. Schotland was daarentegen foutloos en dus mogen zij volgend jaar zomer naar het EK.

Slowakije dwarsboomt Noord-Ierland

Noord-Ierland wist een verlenging af te dwingen in het duel met Slowakije. Het openingsdoelpunt van Juraj Kucka werd in extremis weggepoetst door een eigen doelpunt van Milan Skriniar, maar zijn misser bleek niet fataal. In de 110e minuut zorgde Michal Duris op Windsor Park voor het winnende doelpunt voor de Slowaken: 1-2.

Hongarije zegeviert in knotsgekke slotfase

Hongarije leek het donderdagavond te verprutsen. Dankzij een blunder van doelman Peter Gulacsi nam IJsland de leiding, maar de vrije trap van Gylfi Sigurdsson bleek niet voldoende voor een nieuwe EK-deelname. Scheidsrechter Björn Kuipers zag Loic Nego en Dominik Szoboszlai in de slotminuten het verschil maken in Hongaars voordeel: 2-1.

Kijk je uit naar het EK?

  • Ja
  • Nee
28+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie