‘Saudische transfer Bergwijn op de tocht’

Foto: ‘Saudische transfer Bergwijn op de tocht’

De kans dat Steven Bergwijn in de komende transferwindow naar Saudi-Arabië verkast lijkt weer een stukje kleiner geworden. Al-Ettifaq dat eerder al zijn interesse toonde in de vleugelaanvaller van Ajax heeft te kennen gegeven dat de club niet genoeg budget heeft om Bergwijn te halen.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Geen budget voor transfer Bergwijn

De Saudische club zou zich eerder al gemeld hebben voor Bergwijn, maar lijkt in de winterstop geen poging te willen ondernemen. Dat laat technisch directeur Eelco Schattorie weten in gesprek met De Volkskrant. “Het wordt voor ons heel moeilijk om dat soort spelers binnen te halen, omdat we al extra hebben uitgegeven. Als hij al naar Saudi-Arabië gaat, is de kans veel groter dat hij naar een van de topclubs gaat.”

Schattorie wil echter niet helemaal uitsluiten dat Bergwijn alsnog naar Saudi-Arabië komt. Volgens de technisch directeur is er namelijk nog altijd wat mogelijk in het olieland. “Daar moet je altijd rekening mee houden, altijd. Dat is gewoon een deel van het leven hier.” Na de komst Jordan Henderson en Moussa Dembelé leek er niets meer mogelijk voor Al-Ettifaq. “Maar in het Midden-Oosten is er dan altijd nog wat wiggle room. Op het moment dat dingen niet gaan zoals ze moeten, is er vaak nog wat mogelijk”, stelt Schattorie.

Extra potje voor Saudische clubs

Onder meer Georginio Wijnaldum en Demarai Gray kwamen daardoor in september nog naar Saudi-Arabië. “Daardoor liggen we nu ver boven het budget dat we eigenlijk uit zouden kunnen geven”, vertelt Schattorie. Naast hun gebruikelijke eigen budget kunnen Saudische clubs nog aankloppen bij een comité, waar een extra bedrag is gereserveerd, afhankelijk van de positie waarop de club in het voorgaande seizoen is geëindigd. Al Ettifaq, dat vorig seizoen als zevende eindigde, krijgt daardoor minder geld dan de topclubs, zoals Al-Hilal.

Zie jij Bergwijn in de winterstop naar Saudi-Arabië vertrekken?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
163+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie