Rondje KKD: Willem II sluit topper winnend af en loopt uit

Foto: Rondje KKD: Willem II sluit topper winnend af en loopt uit

Willem II doet het goed in de Keuken Kampioen Divisie en lijkt af te stevenen op promotie naar het hoogste niveau van Nederland, de Eredivisie. Op vrijdagavond wonnen de Tilburgers voor eigen publiek de topper tegen FC Emmen, die op het veld eigenlijk nóóit een echte topper werd.

Stevent Willem II af op kampioenschap?

Aanvankelijk kabbelde het spel namelijk een beetje voort in het Koning Willem II Stadion. Er werden mondjesmaat kansen gecreëerd, maar die kansen werden niet omgezet tot doelpunten: Ringo Meerveld stuitte op goalie Jan Hoekstra en Piotr Parzyszek raakte de lat met een kopbal.

Na de rust werd er dan toch gescoord en Jeredy Hilterman was ‘de gelukkige’, hij kreeg de bal van Nick Doodeman en zette de 1-0 op het scorebord. Emmen probeerde wel wat terug te doen, maar dat lukte niet en tien minuten voor tijd werd het nog wat erger voor de tegenstander van Willem II: Jeremy Bokila tekende voor de 2-0, precies toen Desley Ubbink juist op de grond lag. En de maker van de 2-0 zorgde vervolgens óók nog eens voor de 3-0. De voorsprong van Willem II op de nummer twee in de Keuken Kampioen Divisie bedraagt nu zes hele punten.

Rondje langs de velden

Op de andere velden van de ‘KKD’ gebeurde er ook genoeg. FC Groningen kon nog een keer juichen, want het werd 2-1 voor de ploeg van coach Dick Lukkien in de Euroborg. Roda JC ging juist ten onder tegen FC Dordrecht (2-0), waardoor Willem II een extra goed gevoel overhoudt aan deze vrijdagavond. Alle andere uitslagen kun je hieronder vinden:

Helmond Sport-ADO Den Haag 3-2
TOP Oss-De Graafschap 0-1
SC Cambuur-FC Eindhoven 2-2
MVV Maastricht-Jong AZ 4-0
FC Den Bosch-Jong Ajax 3-3
Jong FC Utrecht-Jong PSV 0-0

Wordt Willem II kampioen?

  • Ja
  • Nee
73+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie