Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Ronaldo ziet geen rivaliteit met Messi meer: “Professionele collega’s die elkaar respecteren”

Foto: Ronaldo ziet geen rivaliteit met Messi meer: “Professionele collega’s die elkaar respecteren”

Cristiano Ronaldo is deze dagen voor even terug in Europa. Hij speelt met Portugal de EK-kwalificatieduels met Slowakije en Luxemburg. Op een persconferentie sprak de 38-jarige vedette onder meer over de eeuwige rivaliteit met Lionel Messi, en was hij kritisch op de Portugese competitie.

Portugese steraanvaller meldt zich bij Portugese ploeg

Bijna twee decennia lang worden de prestaties van Ronaldo en Messi met elkaar vergeleken. Nu beide supersterren in de nadagen van hun carrières zitten en ze beiden niet meer in Europa voetballen, is de rivaliteit voor CR7 afgesloten. Gevoelens van haat naar de kleine dribbelaar zijn er overigens nooit geweest.

“Haat? Dat zie ik niet, de rivaliteit is klaar. Het was goed, het publiek genoot ervan. Als je van mij houdt, hoef je Messi niet te haten, we zijn allebei erg goed en hebben voetbalgeschiedenis geschreven”, liet Ronaldo weten. “We worden over de hele wereld gerespecteerd, dat is het belangrijkste. Hij heeft zijn pad, ik het mijne. Hij doet het goed, van wat ik heb gezien. We delen het podium al vijftien jaar en zijn geëindigd als, vrienden kan ik niet zeggen, maar wel professionele collega’s die elkaar respecteren.”

Kritiek op competitie in eigen land

Hij werd ook gevraagd naar de controverse in het Portugese voetbal, waar de VAR uitviel na een stroomuitval. “Volgens mij is de Saoedische competitie beter dan de Portugese. Niet alleen omwille van die controverse, er is sowieso minder aan. Ik hoop dat het beter wordt, maar weer dat het moeilijk wordt, zo niet onmogelijk. Het is de laatste tijd een circus”, klonk het kritisch.

Dan door naar het volgende onderwerp: hoe laat gaat Ronaldo nog door? “Zolang ik me goed en nuttig voel, ga ik door. Ik wil nog meer bereiken. Zolang ik speel, wil ik de lat zeer hoog leggen en groot denken.”

Zit jij in kamp Ronaldo of Messi?

  • Ronaldo
  • Messi
  • Too close to call
153+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie