Rode kaart Vaessen helpt kansen missend Feyenoord in het zadel

Foto: Rode kaart Vaessen helpt kansen missend Feyenoord in het zadel

Feyenoord had niet voor het eerst dit seizoen een slotoffensief nodig, maar de Rotterdammers hebben uiteindelijk weten te winnen van RKC: in De Kuip gingen de Waalwijkers heel laat over de knie, waar doelman Etienne Vaessen al in de eerste helft een directe rode kaart kreeg. Uit een corner kopte Mats Wieffer in minuut 85 de bevrijdende 1-0 binnen.

Feyenoord ontsnapt in slotfase tegen tienkoppig RKC

In Rotterdam-Zuid kwam het goed georganiseerde RKC best tot een paar kansen, met name uit de counter, maar na een controversieel moment na iets meer dan een half uur spelen konden de mannen van Henk Fraser zich alleen nog maar tot tegenhouden beperken: Vaessen moest met rood inrukken nadat hij te laat was bij het uitkomen en de bal via de voet van Calvin Stengs op zijn arm leek te krijgen. Volgens Vaessen zelf was het via zijn eigen lichaam (ribbenkast), wat zou betekenen dat de goalie géén rood mocht krijgen, maar de VAR greep niet in. Ook niet voor een vermeende overtreding van Yankuba Minteh in de aanloop naar dat moment.

Vaessen, die al een stuk of vijf geweldige reddingen had verricht, werd vervangen door Jeroen Houwen. En ook Houwen bleek zondag in bloedvorm, want met name op een afstandsschot van Dávid Hancko blonk hij uit, met een prachtige zweefduik.

Mats Wieffer maakt bevrijdende treffer

Feyenoord beet zich stuk op het taaie RKC, ook nadat onder meer Igor Paixão, Ayase Ueda en Leo Sauer in waren gevallen. De bevrijdende 1-0 viel uiteindelijk vijf minuten voor tijd: uit een perfecte corner van Sauer knikte Mats Wieffer binnen. Daardoor blijft het verschil tussen koploper PSV en Feyenoord 10 punten.

Scoreverloop: 1-0 (85′) Mats Wieffer.

Vaessen had hier geen rood voor moeten krijgen

  • Eens
  • Oneens
223+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie