Rode Duivels zitten in de maag met Courtois-rel

Foto: Rode Duivels zitten in de maag met Courtois-rel

Thibaut Courtois heeft mogelijk al zijn laatste wedstrijd gekeept voor het Belgisch nationale elftal. De doelman verliet een maand geleden het kamp van De Rode Duivels, omdat Romelu Lukaku de aanvoerdersband kreeg voor het duel met Oostenrijk in plaats van Courtouis. Dat stootte tegen het zere been van de Real Madrid-doelman, die niet van plan lijkt om zo maar weer terug te keren.

Halsstarrige Courtois

Courtois zou de aanvoerdersband wel krijgen voor de wedstrijd tegen Estland, maar had toen het kamp van de Belgen al verlaten. De 31-jarige keeper voelde te weinig respect van bondscoach Dominic Tedesco. Het Nieuwsblad meldt dat er nog altijd geen vrede is gesloten tussen beide partijen en verwacht dat het ook een lastig verhaal wordt. “Courtois zal niet zomaar mea culpa aanbieden en Tedesco gaat ook niet buigen. Tedesco wordt daarbij gesteund door Frank Vercauteren. De technisch directeur van de voetbalbond is een aimabele, maar zeer principiële man. Een speler – wie dan ook – privileges gunnen is not done“, schrijft de krant.

Courtois zou daarnaast ook verbolgen zijn over het ontslag van vaste keeperstrainer Erwin Lemmens, die na tien jaar trouwe dienst zonder pardon aan de kant werd gezet bij de aanstelling van Tedesco. Ploeggenoten zouden zich echter ook irriteren aan het hautaine gedrag van Courtois. De pikante transfer moet worden uitgepraat voor september als België weer moet aantreden voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Azerbeidzjan en Estland. Komt Courtouis niet terug, dan lijkt Strasbourg-doelman Matz Sels zijn logische vervanger. De 31-jarige doelman stond ook tegen Estland onder de lat.

Verwacht jij dat Courtois nog terugkeert bij België?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
241+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie