Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

PSV waakt voor hevige euforie

Foto: PSV waakt voor hevige euforie

Na een knappe veegpartij in de voorronde van de Champions League tegen Sturm Graz én de eerdere winst van de Johan Cruijff Schaal, regeert de lach bij PSV. Met de competitiestart tegen FC Utrecht (zaterdag, aanvang 16.30 uur) voor de deur, probeert men de ontstane euforie zoveel als mogelijk buiten de deur te houden. Al is dat niet al te gemakkelijk , want winnen kan verslavend zijn.

Overwinningsvreugde kán ook valkuil zijn voor PSV van Peter Bosz

Nieuwbakken hoofdtrainer Peter Bosz gaf vóór de clash om de JC Schaal met regerend landskampioen Feyenoord al aan tevreden te zijn met de stappen die zijn ploeg had gemaakt, hoe er dus gewerkt werd door zijn spelers. De oud-prof gaf hiermee zijn manschappen naar buiten toe een flinke dosis (zelf)vertrouwen.

Na deze uitspraak van Bosz maakte de Eindhovense formatie indruk in De Kuip waar terecht werd gewonnen van de Rotterdamse thuisclub. Het eerste prijsje was binnen, maar al snel volgde de veel belangrijkere confrontatie met het Oostenrijkse Graz. Hoewel dit team misschien niet overloopt van kwaliteit, lieten de Brabanders bij vlagen flitsend voetbal zien.

Lofzang

Over de flanken ook. De lofzang van alles en iedereen was na afloop van de comfortabele zege (4-1) groot. PSV, en dus ook hoofdverantwoordelijke Bosz, kreeg van alle kanten veren in de kont gestoken. Die positieve kritieken moeten, na de eerste sportieve successen, op De Herdgang met een grote glimlach op het gezicht ontvangen zijn.

Winnen is altijd leuker, natuurlijk. En zorgt meestal voor een prima werksfeer. Hoewel plaatsing voor de Champions League heel erg belangrijk is voor PSV (en tevens ook nog een eindje weg), staat ook het behalen – na vele jaren – van de titel in de Eredivisie hoog op het verlanglijstje in Eindhoven. Héél hoog zelfs.

Eergevoel

Behalve veel geld, telt ook het eergevoel erg mee. PSV heeft immers het predicaat topclub en daar horen grote prijzen bij. De start van de competitie is in eigen huis voor de Brabanders, dus dat is op papier in ieder geval een voordeel. In een vol stadion en op een strakke grasmat zal de Bosz-formatie graag de punten binnenboord willen houden.

De tegenstander van dienst, FC Utrecht, zal echter naar verwachting zeker niet zomaar even een walk-over toestaan. Daarvoor heeft de ploeg van Michael Silberbauer simpelweg teveel kwaliteit op het veld staan. Met daarin, zeker niet geheel onbelangrijk, (vooralsnog) goalgetter Anastasios Douvikas. De Griek is in staat om uit het niets ballen tegen het net te prikken.

Bij de club uit de Domstad is immers qua geld (ook) heel veel mogelijk, getuige ook het feit dat er creatieve spelers als Zakaria Labyad, Can Bozdogan, Mats Seuntjens en Taylor Booth rondlopen. Voor PSV zal het tijdens het begin van de competitie dus zeker geen makkie gaan worden. Misschien is dat ook wel goed, want dan blijven de messen geslepen.

Er zal door alles en iedereen binnen de Eindhovense topclub voor wat betreft de hoofdmacht gewaakt moeten worden voor té hevige euforie. Door de eerste successen die geboekt zijn, zou dát immers immers zomaar kunnen. Peter Bosz lijkt die opperbeste stemming echter bij voorbaat al de kop in te willen drukken.

Ja, hij had zeker goede dingen gezien in de wedstrijden tegen Feyenoord en Sturm Graz, maar er moesten volgens de ervaren coach zeker ook nog dingen beter gedaan worden. Zaak is bijvoorbeeld dat er verdedigend geconcentreerd gespeeld moet blíjven worden, zeker omdat de Brabantse formatie wat verder van het eigen doel af speelt om voorin voldoende druk te kunnen zetten.

Tillman

Het aanvalsspel is zoals altijd immers hét visitekaartje van Peter Bosz. Tot nu toe werpt dat zijn vruchten af. Met de van Bayern München gehuurde Malik Tillman heeft hij er bovendien nog wat extra kracht naar voren bij gekregen, omdat de Duitse Amerikaan vooral goed uit de voeten kan als aanvallende middenvelder.

In de wandelgangen wordt hij als de ‘nieuwe’ Xavi Simons genoemd. Dát zou zomaar kunnen, maar kan ook gezien worden als een euforische reactie in de overwinningsroes waarin PSV op dit moment verkeert. En die kan ook heel verraderlijk lijn. FC Utrecht hoopt daar in ieder geval gebruik van te kunnen maken.

PSV krijgt een moeilijk duel tegen FC Utrecht?

  • Ja
  • Nee
313+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:00
0+
Trotse Emanuelson had bij Ajax ‘voorkeurstrainers’
16:55
0+
Zwitserland houdt Duitsland bij dankzij fenomenale Aebischer
16:49
1+
Wijffels: ‘Nederland mist dat type speler’
16:37
19+
VIDEO: Memphis verrast met nieuw detail op zijn haarband
16:23
39+
“Ik zei altijd gekscherend tegen hem: heb jij aandelen in Beelen?”
16:06
18+
Aké weet: ‘Er kunnen kleine irritaties ontstaan’
15:53
37+
Theo Hernández blikt vooruit op EK-clash met ‘rivaal’ Dumfries
15:37
47+
Dudek noemt drie spelers Polen die ‘meekunnen bij Oranje’
15:21
55+
Simons onthult welke Oranje-verdediger meeste indruk op hem maakt
15:05
387+
Kijkers EK zijn NOS-coryfee nu al spuugzat: ‘Weg ermee!’
14:50
237+
Verweij: Ajax ‘aan het bidden’ voor interesse in miskoop
14:35
181+
Derksen noemt twee Oranje-routiniers die ‘niets toevoegen’
14:20
564+
‘Bizarre vraagprijs Ajax voor Borna Sosa’
14:04
198+
Verweij deelt dringend transferadvies aan Feyenoord
13:52
30+
Twee oud-Eredivisiespelers aan aftrap bij Hongarije tegen Zwitserland
13:38
579+
Frimpong reageert op ‘transfer naar Barça’
13:20
220+
‘Nachtmerrie voor Wilfred Genee’
13:03
451+
‘Opstelling Polen tegen Nederlands elftal uitgelekt’
12:47
353+
Meer duidelijkheid over ernst blessure Brobbey
12:32
2004+
‘PSV krijgt transferstunt op presenteerblaadje’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie