‘PSV staat voor dilemma na Schmidt-eis’

Foto: ‘PSV staat voor dilemma na Schmidt-eis’

PSV is als winterkampioen de winterstop ingegaan. Er is nu dus even tijd voor bezinning, met ongetwijfeld ook ruimte om te beoordelen of de samenwerking met Roger Schmidt een vervolg krijgt.

Schmidt pleit in zijn boek om na twee jaar van club te wisselen. “Toch hoopt PSV dat de Duitse trainer zijn contract op korte termijn verlengt en na de zomer aan zijn derde seizoen begint bij de huidige koploper van de Eredivisie”, zo weet de Volkskrant. “De club sloeg met Schmidt ruim anderhalf jaar geleden een nieuwe weg in en is ervan overtuigd nog altijd de juiste kant op te gaan.”

De Duitser heeft een sterk collectief ontwikkeld, met zelfs de koppositie als beloning. Het medium weet: “Sinds zijn komst naar Eindhoven gaat het er al over hoe PSV het gat naar de rijkere concurrent uit Amsterdam kan verkleinen. Het is een belangrijk onderwerp dat dezer dagen op tafel ligt wanneer op de burelen van het Philips Stadion over contractverlenging wordt gepraat. Schmidt wil doorpakken en weet hoe hij dat wil doen.”

“De veeleisende Duitse coach zou naar verluidt willen zien dat PSV meer investeert in de selectie. De club verdiende afgelopen zomer vijftig miljoen euro aan transfers en gaf slechts zes miljoen euro uit. Ook is er nog een potje van dertig miljoen euro van trouwe investeerders waar Schmidt iets van hoopt terug te zien. Het is de vraag hoe ver algemeen directeur Toon Gerbrands en technisch manager John de Jong willen meegaan in de eisen van Schmidt, die vanaf het begin de ruimte kreeg om de selectie naar zijn hand te zetten”, zo besluit de Volkskrant.

Wint PSV in Groningen? Win 1.36 keer je inleg bij bet365!

Moet PSV instemmen?

  • Ja
  • Nee
1104+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie