PSV scoort er vijf in doelpunten- en foutenfestival

Foto: PSV scoort er vijf in doelpunten- en foutenfestival

PSV is er vandaag in geslaagd om de druk op Feyenoord, Ajax en AZ te houden. De Eindhovenaren wonnen zonder al te goed spel met 4-2 van hekkensluiter SC Cambuur.

Bij de thuisploeg moest coach Ruud van Nistelrooij het doen zonder spits Luuk de Jong, die wegens een enkelblessure op de tribune zat. Vanaf daar moest De Jong toekijken hoe Cambuur na 22 minuten spelen brutaal de leiding nam: na een slippertje van Patrick van Aanholt schoot Remco Balk beheerst en bekeken de openingstreffer achter Joël Drommel.

Lang nagenieten zat er voor de Friezen echter niet in, want drie minuten later trok Xavi Simons de stand al weer gelijk. De negentienjarige sterspeler profiteerde optimaal van geblunder in de Cambuur-opbouw. Op slag van rust leek Jarrad Branthwaite zijn team op 2-1 te schieten, maar na lang VAR-beraad keurde de veelbesproken scheidsrechter Jannick van der Laan de goal af omdat Ibrahim Sangaré zonder de bal te raken hinderlijk buitenspel stond, was het oordeel.

Doelpuntenfestijn

Na rust drukte PSV kort het gaspedaal in en scoorde het gelijk twee treffers, die wél telden: Van Aanholt maakte zijn fout goed door met zijn zwakke rechter vanaf randje zestien binnen te schieten, twee minuten later sloeg invaller Anwar El Ghazi toe met een acrobatische inzet op een voorzet van Joey Veerman, die uiteindelijk goed was voor drie (!) assists.

Door een treffer van Bjorn Johnsen – via het been van Sangaré – leek het eventjes nog spannend te kunnen gaan worden, maar in minuut 65 gooide Fabio Silva het duel op slot door een penalty te benutten na een bizarre handsbal van León Bergsma. Het slotakkoord kwam van El Ghazi, die na geweldig voorbereidend werk van Silva en Simons zijn tweede van de dag binnen schoot: 5-2.

Scoreverloop: 0-1 (22′) Remco Balk, 1-1 (25′) Xavi Simons, 2-1 (54′) Patrick van Aanholt, 3-1 (56′) Anwar El Ghazi, 3-2 (61′) Bjorn Johnsen, 4-2 (65′) Fabio Silva, 5-2 (88′) Anwar El Ghazi

PSV is nog altijd titelkandidaat

  • Eens
  • Oneens
68+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie