PSV houdt druk op Feyenoord dankzij Veerman

Foto: PSV houdt druk op Feyenoord dankzij Veerman

PSV heeft zich enigszins hersteld van de blamage tegen FC Emmen afgelopen midweek (1-0). Vanavond werd er wél gewonnen van Go Ahead Eagles, in het eigen Philips Stadion: 2-0.

Trainer Ruud van Nistelrooy besloot dit keer Eríck Gutiérrez te slachtofferen voor Joey Veerman, die de afgelopen weken op de bank zat. De Volendammer betaalde het vertrouwen terug door na veertien minuten al de score te openen. Veerman was het eindstadion van een collectieve aanval, waarbij Guus Til uiteindelijk met een lage voorzet de assist gaf.

Veerman bewijst ongelijk Van Nistelrooy

In de eerste helft had PSV weinig te duchten van een heel tam Go Ahead, maar begin tweede helft maakten de Eindhovenaren het zichzelf toch nog aardig lastig. De onzekerheid na een zwakke reeks leek de mannen van Van Nistelrooy zomaar weer parten te kunnen gaan spelen. Totdat Anwar El Ghazi, één van de meest bekritiseerde PSV’ers de laatste weken, na een uur spelen het duel op slot gooide.

El Ghazi sloeg koelbloedig toe met een rebound na een knap schot op de paal van linksback Phillipp Mwene (vervanger geschorste Mauro Junior). Doordat met name Luuk de Jong en Xavi Simons, die verder wederom onhoudbaar was bij vlagen, hun vizier niet op scherp hadden, bleef het uiteindelijk bij een marge van twee. Fabio Silva debuteerde met een invalbeurt van een klein kwartier.

Scoreverloop: 1-0 (14′) Joey Veerman, 2-0 (64′) Anwar El Ghazi

PSV is nog altijd kansrijk voor de titel

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
122+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie