PSV-directeur Gerbrands gaat los over bedreigingen

Foto: PSV-directeur Gerbrands gaat los over bedreigingen

Niet alleen voor Roger Schmidt is het de laatste wedstrijd als werknemer van PSV. Ook voor algemeen directeur Toon Gerbrands zit zijn tijd in het Phillips Stadion er na de wedstrijd tegen PEC Zwolle op. De directeur heeft bij PSV en AZ lange tijd met de scepter gezwaaid en dat leidde nog wel eens tot bedreigingen. 

Als directeur van de Alkmaarders kreeg Gerbrands voor het eerst te maken met bedreigingen vanuit fans. “In mijn tijd bij AZ kreeg ik eens een kogelbrief. Toen is me uitgelegd dat mensen die kogelbrieven sturen, niks zullen doen. Maar ja, ga dat thuis maar vertellen.”

PSV

Bij PSV ging het er heftiger aan toe. ” Eén periode is echt moeilijk geweest, na het ontslag van Mark van Bommel bij PSV. Ik accepteer spandoeken, ik accepteer spreekkoren, ik accepteer dat mijn Twitter ontploft. Alleen duurde alles toen te lang. En waar ik echt van schrok, was dat de politie zei: er is een nieuwe generatie ‘supporters’, tussen 15 en 19 jaar, en die is onbeheersbaar.”

Dat zorgde in januari 2021 voor een bestorming van het Phillips Stadion tijdens de wedstrijd tegen FC Twente. “Het wonderlijke was dat de oude harde kern ons meteen liet merken: dit accepteren we niet, dit zijn niet de spelregels. Maar de onbeheersbaarheid ging door, de politie wilde een busje bij mij en bij John de Jong (technisch directeur, red.) thuis in de straat. Permanente surveillance. En John en ik mochten zonder begeleiding niet alleen naar onze auto lopen.”

Toon Gerbrands

Dat zette Gerbrands aan het denken. “In heel korte tijd word je dan als mens geconfronteerd met de vraag: wil ik dit? Waar liggen de grenzen? Hoe wil ik leven? Ik heb toen gezegd: geen busje in mijn straat. Ik wilde niet tegen buren hoeven vertellen dat er dreiging was in de wijk.”

Wel heeft hij sinds dien een camerasysteem laten installeren. “Ik kan het nu wel zeggen: het meest onbesproken onderwerp binnen de voetbalwereld zijn persoonlijke bedreigingen en hoe ermee om te gaan. Van collega’s van andere clubs hoor je ook van alles. Maar vrijwel niemand zegt er iets over in het openbaar. Deels om het niet groter te maken. Deels omdat er ook schaamte is voor hoever het soms gaat. Bij ons is er uiteindelijk nooit een steen door de ruit gegaan. Maar het heeft niet veel gescheeld.”

TIP: Verpest PEC het PSV-afscheid van Gerbrands? De odd is minimaal 5.05x!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:30
0+
‘Daarom gaat Kroes tóch weer samenwerken met Van Praag’
17:11
43+
‘Vreemde Slot-actie van Geertruida’
17:00
44+
Waarom Ajax ‘gewoon’ vijfde wordt in de Eredivisie
16:45
4+
Lex Immers maakt opvallende move: “Wilden al langer de stap zetten”
16:30
245+
Kaapt Feyenoord Ajax-deal?
16:15
30+
KNVB strikt Adil Ramzi: “Trots om met grootste talenten aan de slag te gaan”
16:14
0+
Voorspelling: Borussia Dortmund gaat in eigen huis voor goede uitgangspositie tegen Paris Saint-Germain
15:58
197+
‘Schandalig Oranje-besluit Ronald Koeman’
15:43
97+
Driessen wuift ‘dertien in een dozijn-transfer’ weg voor Slot
15:28
392+
Henk Spaan doet boekje open over ‘transferleugenaar’ Slot
15:13
485+
‘Van ‘t Schip-wending op komst bij Ajax’
15:00
15+
Real Madrid wint de Champions League | Vraag van Aad
14:45
364+
‘PSV mikt op drietal versterkingen’
14:30
133+
‘Dreun voor Matthijs de Ligt’
14:14
92+
Van ‘t Schip kritisch op Rensch: “Inherent aan zijn leeftijd”
13:59
196+
”Nieuwe’ Tadic voor Ajax’
13:40
314+
MARCA: ‘Schreuder topkandidaat bij Feyenoord’
13:25
291+
Financiële miljoenenimpuls voor Feyenoord
13:10
508+
‘Ajax-uitstel voor Ten Hag’
12:50
3102+
‘Koeman passeert Oranje-lichtgewicht’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie