Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Preview: welke twee clubs bereiken de finale van de play-offs voor Europees voetbal?

Foto: Preview: welke twee clubs bereiken de finale van de play-offs voor Europees voetbal?

We zijn toe aan het toetje van het Eredivisieseizoen want de vierendertigste speelronde zit erop, maar de laatste beslissingen moeten nog vallen. Zoals wie het laatste Europese ticket gaat pakken. Vier ploegen nemen het tegen elkaar op. De halve finales worden over één wedstrijd gespeeld en het is dus direct alles of niets. Wij blikken hier vooruit op de wedstrijden NEC – Go Ahead Eagles en FC Utrecht – Sparta Rotterdam.

NEC Go Ahead Eagles

Stadion De Goffert

Eredivisie ECL Playoff

23 mei 2024

18:45

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 23 mei 2024 18:40.

Als er een ploeg is die dit seizoen als verrassing mag worden aangewezen, dan is het NEC wel. Het verhaal is inmiddels bekend: aan het begin van de jaargang werd de spelersbus nog door de eigen supporters opgewacht en eisten zij het vertrek van coach Rogier Meijer. Dat zullen nu weinig mensen doen, aangezien NEC zesde is geworden en de bekerfinale is gehaald (en helaas voor de Nijmegenaren verloren). Nog twee keer in eigen huis winnen en NEC mag voor het eerst sinds het seizoen 2008/09 weer Europa in.

Het reguliere seizoen werd ogenschijnlijk goed afgesloten, met een 1-4-zege uit bij het normaliter stugge Almere City. Toch was er een smetje; bij een opstootje langs de zijlijn kreeg Meijer geel en hij zit nu een schorsing uit in de halve finale. Philippe Sandler, Bart van Rooij, Yvandro Borges Sanches en Bas Dost zijn niet beschikbaar, waar Bram Nuytinck tegen Almere een schorsing uitzat en nu juist wel weer inzetbaar is. Rober González is weer fit.

De titel voor grootste verrassing leek lang toch echt naar Go Ahead Eagles te gaan. Die club begon weliswaar met een 5-1-nederlaag maar na speelronde negen vonden we Go Ahead opeens terug op plek vijf. Uiteindelijk sloot de ploeg uit Deventer het reguliere seizoen af op plek negen, zeven punten achter die vijfde plek. Van de vier ploegen in deze play-offs zal Go Ahead ook met het minste vertrouwen beginnen aan de halve finales.

Want de laatste wedstrijd werd weliswaar gewonnen (1-2 bij FC Volendam), maar dit was slechts tegen een degradant en deze zege is ook de enige in de laatste zeven competitiewedstrijden. De andere clubs wonnen er minimaal drie in deze periode. Mats Deijl, normaliter een vaste waarde, lijkt nog niet genoeg hersteld om hier te kunnen spelen. Luca Everink zou hem kunnen vervangen. Verder lijken er weinig wijzigingen op komst bij de ploeg van coach René Hake.

Wedtip NEC – Go Ahead Eagles

Deze twee ploegen gaan met een compleet ander verhaal deze halve finale in. NEC wil dit seizoen een passende bekroning geven, terwijl Go Ahead vooral moet herstellen van een enorm teleurstellende tweede seizoenshelft. Zodoende lijkt het niet zo vreemd om te voorspellen dat de Nijmegenaren de finale van de play-offs gaan halen. Wedden dat ze dit in de reguliere speeltijd gaat lukken, geeft je bij Unibet een odd van 2.10.

NEC wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

FC Utrecht – Sparta Rotterdam

Stadion Galgenwaard

Eredivisie ECL Playoff

23 mei 2024

21:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 23 mei 2024 21:04.

De Eredivisie was krap een maandje bezig toen FC Utrecht-trainer Michael Silberbauer al zijn biezen mocht pakken. Onder de Deense oud-middenvelder bood het spel weinig perspectief op een verbetering van de zestiende plek in de tussenstand. Ron Jans werd al snel bereid gevonden om de boel over te nemen en sindsdien is de weg naar boven ingezet. Uiteindelijk werd netjes gefinisht op de zevende plek, waarop de club vorig jaar ook geëindigd was. Deze vorm was genoeg reden voor NEC-trainer Rogier Meijer om Utrecht als play-off-favoriet te bestempelen.

Met de goede vorm die Utrecht heeft sinds de komst van Jans is die conclusie ook niet zo vreemd. De Domstedelingen toonden zich meermaals een moeilijk te bespelen tegenstander, ook voor de topclubs. Dat komt ook mede door winteraanwinst Sam Lammers, die al tien keer scoorde. Hij zal ook nu in de punt van de aanval gaan spelen. Met Tim Handwerker, Kevin Gadellaa en Anthony Descotte zijn de geblesseerden niet de grootste namen uit de selectie van Jans.

Sparta was met een zesde plek de grote verrassing van het vorige seizoen, maar de achtste plek van dit jaar betekent niet dat men treurt op Spangen. Dit is nog steeds een goed seizoen voor de Rotterdamse club. Het is wel duidelijk waar de kracht en zwakte van de ploeg van coach Jeroen Rijsdijk ligt. Op basis van uitwedstrijden is Sparta namelijk zelfs de vijfde ploeg van Nederland, met liefst acht zeges. Thuis waren dit er maar zes. Wat dat betreft is het niet per se een nadeel dat de halve finale én een eventuele finale uitwedstrijden zullen zijn.

Sparta wist het reguliere seizoen in elk geval goed af te sluiten, met zes zeges in de laatste acht duels. In de laatste twee speelrondes werd gewonnen; met 2-1 van sc Heerenveen en daarvoor nota bene met 0-1 bij FC Utrecht. Nu er weer tegen die club gespeeld wordt, zijn Arno Verschueren en Joshua Kitolano nog steeds geblesseerd. Metinho, Jonathan de Guzmán en Pelle Clement zullen zonder die twee een grote kans maken om gedrieën het middenveld te vormen.

Wedtip FC Utrecht – Sparta Rotterdam

De vraag is wat het effect is van twee weken terug, toen exact dit affiche al werd gespeeld en Sparta met 0-1 te sterk was in De Galgenwaard. Heeft Jans geleerd wat hij anders moet doen of is dit een mentale boost voor Rijsdijk en zijn mannen? Wij tippen in elk geval een aanvallende wedstrijd, met veel doelpogingen. Voor de voorspelling ‘meer dan 9,5 schoten op doel’ levert Unibet je een odd van 1.95.

Meer dan 9,5 schoten op doel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie