‘Peperdure jeugdspeler’ legt Ajax-probleem bloot

Foto: ‘Peperdure jeugdspeler’ legt Ajax-probleem bloot

Ajax heeft een probleem op de linksbuitenpositie. Althans, die conclusie trok Kees Kwakman na afloop van de wedstrijd tegen FK Bodø/Glimt. Volgens de voetbalanalist heeft Ajax geen goed alternatief voor Steven Bergwijn, die Carlos Forbs volledig door het ijs zag zakken.

Kees Kwakman ziet probleem Ajax op linksbuitenpositie

John van ‘t Schip posteerde bij afwezigheid Kristian Hlynsson op de linksbuitenpositie, maar de IJslander is van nature een middenvelder. Voor Carlos Forbs is dat een hard gelag, die opnieuw werd gepasseerd door de oefenmeester. De buitenspeler werd afgelopen zomer nog voor 14 miljoen euro overgenomen van Manchester City, maar Kwakman zegt bij ESPN de keuze van Van ‘t Schip wel te begrijpen. “Hij heeft geen kwaliteit.”

Weinig alternatieven voor Bergwijn

Volgens de voetbalanalist heeft Ajax een te hoge transfersom neergelegd voor Forbs. “Hij is een veel te dure jeugdspeler. Als er een beetje ruimte is, kun je hem af en toe eens in de diepte wegsturen. Dat is het tot nu toe dan ook wel.” Volgens Kwakman is er ook geen ander alternatief voor handen. “Er zijn geen andere spelers om op te stellen. Dat zie je nu Steven Bergwijn geblesseerd is.”

Ajax is daardoor aangewezen op de eigen jeugd, maar Kwakman ziet daarin ook weinig opties. “Iemand als Mika Godts is een jonge en talentvolle speler, maar die is al een tijdje geblesseerd. Dan kom je bij Hlynsson uit als linksbuiten, die daar dan een beetje hangend moet spelen. Maar dat is zijn positie niet.”

Moet Ajax Forbs komende zomer verkopen?

  • Ja, zo snel mogelijk
  • Nee, moet de tijd krijgen
1688+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie