PEC Zwolle loopt na rust weg bij Excelsior

PEC Zwolle heeft zondag voor de derde keer dit seizoen een Eredivisie-wedstrijd in winst omgezet. Op bezoek bij Excelsior boekte de promovendus een fraaie overwinning: 2-4.

Invaller Vellios goud waard in Kralingen

In de eerste helft had PEC Zwolle nochtans weinig te vertellen. Excelsior domineerde op eigen veld. Dat leidde al tot kansen voor Nikolas Agrafiotis en Casper Widell, maar doelman Jasper Schendelaar wist in die fase zijn doel schoon te houden. Kort voor rust viel de verdiende 1-0 dan toch. Een voorzet van Siebe Horemans werd door Julian Baas met het nodige fortuin tegen de touwen gewerkt.

De Zwollenaren begonnen uitstekend aan de tweede helft. Younes Namli verraste doelman Stijn van Gassel met een van richting veranderd schot, waardoor PEC al na twee minuten de schade had weggepoetst. Excelsior kreeg via Cisse Sandra en Julian Baas vervolgens twee enorme kansen om opnieuw de leiding te nemen, maar Eliano Reijnders en de paal brachten redding voor de bezoekers.

Na deze meevaller trok PEC Zwolle de wedstrijd naar zich toe. Invaller Tolis Vellios bewees zijn waarde voor de manschappen van trainer Johnny Jansen door de 1-2 tegen de touwen te schieten. Zijn aandeel werd nóg groter door ook de vierde PEC-treffer op te eisen, nadat teamgenoot Lennart Thy er al in was geslaagd om de marge te vergroten.

Excelsior scoorde in de slotfase nog wel tegen. Troy Parrott bepaalde als invaller de eindstand op 2-4.

Scoreverloop: 1-0 (39′) J. Baas, 1-1 (47′) Y. Namli, 1-2 (66′) A. Vellios, 1-3 (73′) L. Thy, 1-4 (81′) A. Vellios, 2-4 (84′) T. Parrott

Gaan beide clubs zich dit seizoen handhaven?