Pasveer: “De manier waarop vind ik echt sneu”

Foto: Pasveer: “De manier waarop vind ik echt sneu”

Remko Pasveer maakte afgelopen zomer de overstap van Vitesse naar Ajax. In eerste instantie kwam hij als reservegoalie, maar door een blessure van Maarten Stekelenburg en de dopingzaak rond André Onana werd hij prompt eerste doelman.

“De manier waarop vind ik echt sneu. Dit gun ik niemand, maar daardoor ontstond een plek voor mij, ook omdat André nog geschorst was”, vertelt Pasveer vandaag in het Algemeen Dagblad. “Ik heb meerdere kansen gehad om naar Ajax te gaan. Dit was alleen het perfecte moment, op welke positie ik ook zou komen. Ik vond het mooi om me hier te meten, ook omdat ik dacht dat de stijl van Ajax me wel zou liggen.”

Velen vonden Pasveer lang ‘een slag minder dan Onana, en ook dan Stekelenburg’. Dat motiveerde hem niet per se extra. “Ik ben altijd gretig, omdat ik daar als onderdeel van het team wil staan. Je moet alleen rustig blijven. Afleiding leidt ertoe dat je je doel kan gaan missen. Iedereen vindt wat. Ik vind het allemaal prima. Als je een patroon ontdekt, oké. Maar als je één keer over een bal duikt, ben je een kutkeeper. In die cultuur zitten we nu. Ik stoor me wel aan dat zwart-witte. Mensen die dat vinden, stonden nooit op doel en weten niet wat ik erin heb gestopt om hier te komen. Zij zullen geen invloed op mij hebben. Alleen op derden.”

“In een prettig team kun je zelf ook excelleren. Ik heb nog een contract voor anderhalf jaar en wil dit zo lang mogelijk volhouden”, vervolgt Pasveer, die stelt dat hij ook bij Heracles en Vitesse al goed keepte, maar dat dat minder breed uitgemeten werd. “Nu moet ik het bij een topclub laten zien. Gelukkig gebeurt dat nu, maar ik wil met deze club nog veel mooie momenten beleven. Daarom kijk ik uit naar de tweede seizoenshelft, waarin het taak is om in de eredivisie, de beker en Champions League het maximale te halen. En ik hoop dit dan zo lang mogelijk door te trekken.”

Verdien 2 keer je inleg als Ajax van Benfica wint in de Champions League!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Pasveer is beter dan Stekelenburg

  • Eens
  • Oneens
102+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie