Oud-PSV’er blijft presteren met Girona

Het Girona van Daley Blind verbaast vriend en vijand in de Spaanse competitie. De club nam het zojuist op tegen Valencia en leek de wedstrijd te gaan verliezen. In de laatste tien minuten van de wedstrijd kwam Girona terug en wist de club toch nog met 2-1 te winnen. De club blijft heeft de eerste plaats weer overgenomen van Real Madrid.

Savio blijft verbazen met Girona

Kijkend naar de eerste helft leek Girona geen moeite te gaan krijgen aan Valencia. De club van Blind en oud-PSV’er Sávio was heer en meester. Toch werden er weinig kansen gecreëerd. Na rust wist Valencia op een verrassende voorsprong te komen door te profiteren van een slordigheidje bij de spelers van Girona. Hugo Duro veroverde de bal en kwam alleen voor Paulo Gazzaniga te staan en wist met een mooi stiftje Valencia op voorsprong te zetten.

Girona gaf niet op en bleeft doorgaan. Ervaren rot Cristhian Stuani kwam in de ploeg om een doelpunt te forceren voor zijn team. Dit lukte de 37-jarige spits en hij wist niet één, maar twee doelpunten te maken. Hierdoor wist Girona uiteindelijk met 2-1 te winnen. Sávio was belangrijk in de aanval met zijn dribbels en voorzetten. In de extra tijd wist de Braziliaan, die vorig jaar nog bij PSV voetbalde, zelfs nog te scoren. Dit doelpunt werd alleen teruggedraaid door de var.

Scoreverloop: 0-1 (56′) H. Duro, 1-1 (82′) C. Stuani, 1-2 (88′) C. Stuani

Kan Girona hogen ogen gooien dit seizoen?