Oranje-kandidaat krijgt belletje: “Ja, natuurlijk ben ik beschikbaar”

Foto: Oranje-kandidaat krijgt belletje: “Ja, natuurlijk ben ik beschikbaar”

Marco Bizot maakt kans op een plek in de EK-selectie van het Nederlands elftal. Dat kampt momenteel met een keepersprobleem nu Justin Bijlow geblesseerd is en Andries Noppert hopeloos uit vorm is. De doelman in Franse dienst onthult dat hij onlangs is gebeld door keeperstrainer Patrick Lodewijks met de boodschap dat hij in beeld is voor Oranje.

Bizot in beeld bij Oranje na belletje met Lodewijks

“Lodewijks belde ja, met hem heb ik eerder bij Oranje gewerkt”, vertelt Bizot in gesprek met De Telegraaf. “Hij wilde weten hoe het ging en hoe ik me voelde. Hij zei: ‘We houden je in de gaten’. Hij wilde weten of ik beschikbaar was.” Voor de doelman, in dienst van Stade Brest, was daarop het antwoord niet moeilijk. “Ja natuurlijk ben ik beschikbaar. Maar ook als ik niet word opgeroepen, dan nog is het goed om af en toe contact te hebben.”

In november 2020 speelde Bizot zijn enige interland voor Oranje tegen Spanje. Destijds was Frank de Boer nog eindverantwoordelijk bij het Nederlands elftal. Bizot stond toen nog onder contract bij AZ, maar verkaste in de zomer van 2021 naar Frankrijk. Daar speelt hij tot nu toe een sterk seizoen.

Onder Louis van Gaal bleek Bizot niet meer in beeld te zijn. “De laatste keer dat ik iets uit Zeist hoorde, was vlak na mijn transfer naar Brest. Maar onder de vorige bondscoach was het stil op de lijn. Hij had samen met keeperstrainer Frans Hoek blijkbaar een andere visie.”

Moet Koeman Bizot opnemen in zijn EK-selectie?

  • Ja, prima doelman
  • Nee, is niet goed genoeg
407+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie