Opvallend Ajax-advies: “Ik hoop dat Alex Kroes dat inziet”

Foto: Opvallend Ajax-advies: “Ik hoop dat Alex Kroes dat inziet”

Henk Spaan vindt dat Ajax een sportpsycholoog moet aanstellen. De columnist wijst daarbij naar de vroege wissel van Anton Gaaei, die in de eerste helft tegen AZ al naar de kant werd gehaald door John van ‘t Schip. Het zou volgens Spaan een van de eerste dingen moeten zijn die aanstaand algemeen directeur Ales Kroes moet regelen bij Ajax.

Spaan pleit voor sportpsycholoog bij Ajax

“Ik kreeg medelijden met Gaaei, die hulp nodig heeft, bijstand die hij niet op de Toekomst kan vinden want daar is de sfeer ‘hard’ en als je niet kunt meekomen, val je af”, begint Spaan in zijn column in Het Parool over de vroege wissel van de verdediger. De columnist heeft dan ook een advies voor de Amsterdammers. “Ajax heeft een sportpsycholoog nodig, iemand die de sfeer te lijf durft te gaan.”

Spaan zag dat Gaeei ook nog ‘tot overmaat van ramp’ Ruben van Bommel tegenover zich had staan. “Kijkend naar de twintigers Gaaei, Sutalo, Sosa en Tahirovic de afgelopen weken, maanden, zie je een voor dit niveau ongekende faalangst de prestaties beïnvloeden.” Volgens Spaan moet de Ajax-leiding dan ook werk gaan maken van een begeleidingsteam. “Ik hoop voor Ajax dat Alex Kroes inziet dat volwassen sportorganisaties een volwassen begeleidingsteam nodig hebben… Taylor was de uitzondering die zelf opstond uit zijn dip, met een goede tweede helft.”

Verklaring Van ‘t Schip voor wissel Gaaei

Van ‘t Schip verklaarde na afloop van de wedstrijd tegenover ESPN waarom hij Gaaei al zo snel wisselde. “Het is mijn verantwoordelijkheid dat ik hem opstel en ook dat ik hem eraf haal. Ik vind dat heel vervelend voor hem. Het is ook absoluut niet wat ik zou willen. Maar als je ziet dat een aantal dingen zich achter elkaar opstapelen in de eerste helft… Toen vonden wij toch dat we hem eraf moesten halen, omdat het een aantal keer fout ging. Voordat je het weet ligt die tweede er misschien in.”

Moet Ajax een begeleidingsteam aanstellen?

  • Ja, goed plan
  • Nee, niet nodig
750+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie