Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Opstellingen Europa League-finale: uitblinkers Koopmeiners en Frimpong tegenover elkaar

Foto: Opstellingen Europa League-finale: uitblinkers Koopmeiners en Frimpong tegenover elkaar

In Dublin is het woensdagavond tijd voor de finale in de Europa League tussen Atalanta Bergamo en Bayer Leverkusen. Bij deze eerste van de drie Europese finales is er behoorlijk wat Nederlandse inbreng. De wedstrijd begint om 21.00 uur.

Dit zijn de opstellingen in de Europa League-finale tussen Atalanta Bergamo en Bayer Leverkusen

Koopmeiners enige Atalanta-Nederlander in de basiself

Atalanta verkeert in een uitstekende vorm, maar verloor wel de eerste van de twee finales die het haalde. In de eindstrijd van de Coppa Italia ging het met 1-0 onderuit tegen Juventus. Daarin viel Marten de Roon ook nog eens geblesseerd uit. De middenvelder baalde gigantisch om zijn eerste Europese finale te missen, terwijl hij mogelijk ook niet op tijd fit is voor het EK. In Dublin staat Teun Koopmeiners als enige Nederlander in de Atalanta-basis. Mitchel Bakker en Hans Hateboer zitten op de bank en kunnen eventueel invallen, De Roon neemt daar ook plaats maar dat heeft vooral symbolische waarde.

Uitblinkende Frimpong basisklant bij Leverkusen

Leverkusen is aan een absoluut droomseizoen bezig, waarin het nu de kersen op de verschillende taarten moet zetten. Met afstand werd de eerste Duitse landstitel binnengehaald, terwijl het nog aast op de treble. Na de Europa League-finale strijdt het zaterdagavond tegen Kaiserslautern ook om de DFB-Pokal. De goed nieuwsshow draait al tijden op volle toeren bij Die Werkself: zo wist het succescoach Xabi Alonso te behouden en schreef het geschiedenis door als eerste club ongeslagen de Bundesliga te winnen. In de Ierse hoofdstad is er uiteraard weer een basisplaats voor Jeremie Frimpong. Timothy Fosu-Mensah zit opnieuw niet bij de wedstrijdselectie.

Atalanta doet het de voorbije jaren goed, maar wist in deze periode (nog) geen prijzen te veroveren. Op het hoogste niveau won La Dea één keer de Italiaanse beker, helemaal terug in 1963. Het is de eerste keer dat de club in een Europese finale staat. Leverkusen pakte de UEFA Cup, de voorloper van de Europa League, in 1988. In 2002 stond het in de eindstrijd van de Champions League, maar ging het onderuit tegen Real Madrid.

Wie wint de Europa League?

  • Atalanta Bergamo
  • Bayer Leverkusen
18+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie