Openhartige Seuntjens: “Wereld eigenlijk helemaal niet leuk”

Foto: Openhartige Seuntjens: “Wereld eigenlijk helemaal niet leuk”

Ralf Seuntjens heeft zich vrijdagavond in Veronica Offside uitgesproken over zijn huidige situatie. In mei werd er een agressieve tumor ontdekt en sindsdien heeft hij zeven van de acht chemokuren achter de rug.

Seuntjens vertelde in de talkshow van Wilfred Genee dat hij veel tijd doorbrengt op bed. “Ik slaap vroeg en word wakker met de kids en de vrouw. In de middag slaapt die kleine van anderhalf en dan ga ik mee”, aldus de aanvaller, die volgende week zijn laatste chemotherapie volgt. Eind november zal duidelijk worden of er een vervolgtraject nodig is, maar hij hoopt dat de behandeling is aangeslagen.

Volgens Seuntjens is de chemotherapie fysiek en mentaal loodzwaar. “De eerste dagen erna zijn helemaal niet fijn. Je voelt je echt beroerd. Ik heb dan een heel duister gevoel vanbinnen. De wereld is eigenlijk helemaal niet leuk. Na ongeveer zes dagen kom je weer een beetje op de goede weg. Dat komt ook omdat ik witte bloedcellen moet bijspuiten na iedere kuur, om beter te herstellen.”

Seuntjens erkent dat hij op mindere dagen niet de leukste thuis is. “De eerste twee kuren weet je niet wat je gaat meemaken. Dan denk je: ik ga gewoon door, ik blijf beneden met de kids en ga wat dingen doen met m’n vrouw. Af en toe was ik niet de leuke man, als ik eerlijk ben. Ik heb met mijn vrouw gesproken, soms word je ook boos op de kinderen. We hebben er een modus in gevonden. Ik blijf wat vaker op de kamer, zij gaan wat vaker uit huis. Ik neem in die dagen wat meer afstand van ze, anders ben ik gewoon heel prikkelbaar. Dat verdienen ze niet. “

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie