Olympique Lyon bevestigt: Sarr komt over uit Heerenveen

Foto: Olympique Lyon bevestigt: Sarr komt over uit Heerenveen

Amin Sarr vervolgt zijn carrière bij Olympique Lyon en laat sc Heerenveen dus achter zich. Die transfer hing al in de lucht en in het voorbije weekend repte de aanvaller al van een ‘droomoverstap’. Nu heeft de Ligue 1-club de deal ook daadwerkelijk officieel bevestigd.

Na afloop van het met 1-3 verloren duel met Vitesse liep Sarr al wat op de zaken vooruit: “Dit is een droomtransfer. Het is een geweldige club met een rijke historie. Lyon is een van de grootste clubs van Frankrijk. Dus ik ben heel blij met mijn overstap en kijk er echt naar uit om daar te spelen.”

“Deze week klopte Lyon plotseling op de deur”, onthulde de jonge aanvaller, voor wie Lyon zo’n tien miljoen euro betaalt. “Ik denk wel dat ik dat waard ben en ben blij dat Heerenveen dat voor mij krijgt. Zij hebben in mij geïnvesteerd en geloofden in mij. Het is een geweldige stap voor mezelf, maar ook voor mijn familie.”

Heerenveen zoekt vervanger

Met de bovengenoemde tien miljoen gaat Heerenveen nu op zoek naar een vervanger. De Telegraaf meldde eerder: “Heerenveen wil zich voor sluiting van de transfermarkt nog versterken met één of twee aanvallers en heeft daarbij het vizier gericht op de Noren Osmane Sahraoui (Valerenga IF) en Daniel Karlsbakk (Viking FK).”

Sarr is nu overigens de op twee na duurste Heerenveen-speler ooit, na Afonso Alves (zeventien miljoen euro) en Miralem Sulejmani (ruim zestien miljoen euro).

Gaat hij het maken in Lyon?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
35+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie