Ochtendkranten gaan los over ‘beschamend’ Ajax

Foto: Ochtendkranten gaan los over ‘beschamend’ Ajax

Waar de buitenlandse media al flinke kritiek hadden op de bekerblamage van Ajax, daar gaan ook de Nederlandse kranten los over de wanprestatie van de Amsterdammers. Zo wordt er onder meer gesproken van een historische blamage en het grootste dieptepunt ooit in de geschiedenis van de club.

Historische nederlaag

Een historische nederlaag noemt De Telegraaf de wanprestatie van Ajax tegen de amateurs van Hercules. “Nog nooit eerder werden de Amsterdammers in de geschiedenis van de KNVB-beker uitgeschakeld door een amateurclub, maar in De Galgenwaard ging derdedivisionist Hercules met de primeur aan de haal. Daarmee heeft het rampseizoen van de club een nieuw dieptepunt bereikt.”

De ochtendkrant vindt dat de Ajax-spelers zich tot op het bot moeten schamen. “De Ajacieden moeten zich kapot schamen dat ze zich hebben laten ringeloren door een stelletje goedwillende amateurs, die overigens verdomd aardig voetbalden.”

Modderpoel van ellende

Ook het Algemeen Dagblad maakt gehakt van de prestaties van Ajax. “Een club uit de derde divisie die de recordkampioen van Nederland verslaat, het past in het aardedonkere seizoen van Ajax. In de laatste wedstrijd van het toch al abominabele jaar 2023 vond het zichzelf terug in een kletsnat Galgenwaard, waar het glibberde in een modderpoel van ellende. Tegen Hercules, een club uit Utrecht met goedwillende amateurs die plots een zelden vertoond sportverhaal schreven.”

Volgens de krant past de nederlaag in het toch al gitzwarte seizoen van Ajax. “De Amsterdammers beleefden dit jaar een diepe bestuurscrisis en werden van het veld geveegd door Feyenoord en PSV. Maar het maakte de grootste vernedering mee tegen Hercules uit de derde divisie in wat op het randje van 2023 een van de fraaiste sportverhalen van het jaar werd.”

Dramatisch aankoopbeleid Mislintat

Het Parool trekt de pijnlijke conclusie dat Sven Mislintat met zijn aankoopbeleid een puinhoop heeft achtergelaten. “De amateurs van Hercules toonden donderdagavond eens te meer hoe zeer de selectie van Ajax afgelopen transferzomer is uitgehold. In een duel waarin wisselspelers de kans kregen, werden twee prominente aankopen van Sven Mislintat in de rust gewisseld: Gastón Ávila en Carlos Forbs. Vast staat dat een deel van de nieuwelingen simpelweg niet goed genoeg is voor de ambities die Ajax heeft.”

Ook Trouw zag een aantal Ajax-aankopen gigantisch door het ijs zakken. “En Ajax, de club die de bodem voor de put al gezien dacht te hebben, beleefde een nieuw dieptepunt in een toch al een ontluisterend seizoen. Hoopgevend mocht de opmars onder de nieuwe trainer John van ’t Schip genoemd worden, maar in Utrecht leverde het een wanprestatie zonder weerga. Waar te beginnen? Bij de Kroatische verdediger Josip Sutalo, die zich in de Domstad als Bambi op het ijs waande? Of de zestien miljoen euro kostende Georgiër Georges Mikautadze, die eindelijk een kans kreeg maar optrad als een soort circusvoetballer? Zo veel miljoenenaankopen, zo weinig kwaliteit.”

Zie jij Ajax dit seizoen nog in de top-3 eindigen?

  • Ja
  • Nee
847+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:06
0+
Wijndal looft Ajacied: ‘Een van beste voetballers waarmee ik heb gespeeld’
14:52
34+
Ajax-fans woest na ‘Kenneth Perez-nieuws’
14:37
28+
‘Van Gaal zei: Ik wil je er bijhebben, maar eerste spits zal je nooit worden’
14:22
61+
Ajacied met grond gelijkgemaakt: ‘Kan er echt he-le-maal niets van’
14:05
107+
‘Ajax moet verdediger terughalen naar Amsterdam’
13:49
4247+
Verrassende transfer voor Borna Sosa?
13:34
102+
Vermoedelijke opstellingen PSV en PEC Zwolle: Bosz wijzigt eenmaal
13:20
337+
Vermoedelijke opstelling Ajax tegen AZ: meerdere vraagtekens
13:02
207+
NEC-uitblinker Dirk Proper naar Eredivisie-topclub?
12:47
133+
‘Feyenoord-revelatie niet in Oranje’: “Gebaseerd op verleden”
12:31
159+
Documentaire Noa Lang maakt veel los: “Bron van ergernis, dat jochie”
12:18
303+
BN’er walgt van Vandaag Inside na kritiek: “F*ck them”
12:00
423+
De Ligt en Ajax moeten weer bij elkaar komen
11:45
0+
‘Varane krijgt niet te weigeren aanbod uit Saudi-Arabië’
11:27
85+
Zirkzee-mania in Bologna: ‘Zelfs de politie wil iets van je hebben’
10:58
91+
De Wit adviseert talenten: “Laat het eerst zien bij je club”
10:41
243+
‘Sterkhouder Bayern München moet 50 miljoen kosten’
10:23
77+
Xavi Simons is ‘de perfecte speler’ voor Leipzig
10:00
128+
Taylor en Ajax-fans, RUSTAAGH! | Raad van Aad #36
09:45
284+
‘Wijndal teleurgesteld in werkwijze Mislintat’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie