Nederlanders blinken uit in Franse bekerfinale

Foto: Nederlanders blinken uit in Franse bekerfinale

Toulouse heeft zaterdagavond de Coupe de France gewonnen. Thijs Dallinga eiste een belangrijk aandeel op in de met 1-5 gewonnen bekerfinale tegen FC Nantes.

Dallinga maakt er twee

Toulouse-trainer Philippe Montanier koos in het Stade de France voor een Nederlands getint basisteam. Branco van den Boomen, Zakaria Aboukhlal, Stijn Spierings en Dallinga stonden allen aan de aftrap in Parijs. Zij speelden zelfs een cruciale rol in de bekerfinale tegen FC Nantes.

Binnen tien minuten leidde Toulouse al met 0-2. Logan Costa nam beide treffers voor zijn rekening. De verdediger kopte een hoekschop van Van den Boomen tegen de touwen en wist eveneens toe te slaan na een pass van Spierings, waardoor zijn team in no-time een comfortabele marge opbouwde.

Nog voor het rustsignaal wist Toulouse verder uit te lopen. In de 23ste minuut zorgde Dallinga voor de 0-3 en acht minuten later nam de voormalig Excelsior-spits ook de vierde treffer voor zijn rekening. Zijn dubbelslag bleek de definitieve nekslag voor Nantes, dat een verloren wedstrijd speelde.

Voor FC Nantes resteerde slechts een eretreffer. Ludovic Blas schoot een kwartier voor tijd vanaf elf meter de 1-4 tegen de touwen. Het slotakkoord kwam echter op naam van Toulouse, met opnieuw een geboren Nederlander als afmaker. Aboukhlal maakte er 1-5 van.

Scoreverloop: 0-1 (4′) L. Costa, 0-2 (10′) L. Costa, 0-3 (23′) T. Dallinga, 0-4 (31′) T. Dallinga, 1-4 (75′) L. Blas (strafschop), 1-5 (79′) Z. Aboukhlal

Is Dallinga een optie voor Oranje?

  • Ja
  • Nee
126+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie