NEC sluit deal met Roda JC: “Speler voor de toekomst”

Foto: NEC sluit deal met Roda JC: “Speler voor de toekomst”

Sami Ouaissa speelt aankomend seizoen voor NEC Nijmegen. De 19-jarige aanvaller maakt het seizoen op huurbasis bij Roda JC af, om komende zomer vervolgens naar Gelderland te vertrekken. Dat melden beide clubs in een persbericht.

Ouaissa van Roda JC naar NEC

Ouaissa komt uit de jeugdopleiding van Roda JC en maakt dit voetbaljaar een uitstekende indruk in het team van Bas Sibum. In 22 officiële wedstrijden was hij al goed voor 4 doelpunten en 5 assists, waardoor de interesse opgang kwam. Het talent wilde zelf zijn seizoen in Kerkrade afmaken, ondanks de blessure van acht tot tien weken die hij heeft opgelopen.

Reacties van betrokkenen bij transfer

Technisch manager Rob Servais van Roda JC is content met de gemaakte deal: “Er bestond veel interesse voor Sami en we stonden open voor een vertrek in de zomer. Door de blessure is dat veranderd en hebben we ons kunnen verzekeren van zowel een uitstekende transfersom als de inzet van Sami in de belangrijke slotfase van het seizoen.”

Carlos Aalbers, technisch directeur van NEC, stelt: “Met Sami halen we een speler binnen voor de toekomst. Hij ontwikkelt zich snel en is een talentvolle speler die al de nodige vlieguren in de Eerste Divisie heeft gemaakt. We hadden graag gezien dat hij direct zou aansluiten, maar Roda JC ziet in hem een belangrijke speler voor de rest van het seizoen, omdat ze nog volop in de strijd om promotie verwikkeld zijn.”

Tot slot de reactie van Ouaissa. “Het was mijn grote wens om niet tussentijds te vertrekken bij de club waar ik ben opgegroeid, omdat ik het seizoen goed wil afsluiten bij Roda JC”, vertelt hij. “NEC is een club die in de lift zit, met een mooie combinatie tussen jonge talenten en ervaren krachten. Ik heb vertrouwen in het perspectief dat me is geboden en heb zin om me bij NEC verder te ontwikkelen.”

Heeft NEC met Ouaissa de juiste keuze gemaakt?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
83+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie