Nagelsmann zet in op terugkeer ‘Duitse grootheid’

Foto: Nagelsmann zet in op terugkeer ‘Duitse grootheid’

Julian Nagelsmann sluit niet uit dat Toni Kroos aankomende zomer tijdens het wereldkampioenschap in Duitsland voor zijn thuisland gaat uitkomen. De bondscoach is nog altijd zeer gecharmeerd van de middenvelder.

Mogelijke terugkeer van Kroos

Kroos speelde jarenlang voor het nationale team van Duitsland, maar besloot na het mislukte avontuur tijdens het EK van 2021 om niet meer voor zijn land uit te komen en zich volledig te richten op Real Madrid. Naar verluidt begint het bij hem echter weer te kriebelen en wil hij Duitsland graag helpen om in het komende toernooi goed voor de dag te komen.

Duitse media speculeren dan ook druk over de terugkeer van Kroos, die het bij Real Madrid nog altijd uitstekend doet. Dit seizoen was hij alleen al in de Spaanse competitie in 16 wedstrijden op het veld te bewonderen, waarin hij goed was voor een doelpunt en vijf assists. Daarnaast was hij in de Champions League van waarde.

Enthousiasme bij Nagelsmann

Nagelsmann houdt de verrichtingen van Kroos ondertussen goed in de gaten en sluit in het ZDF-programma Das aktuelle Sportstudio niet uit dat hij de speler weer gaat selecteren. Niet alleen kan hij voetballend bijdragen aan het geheel, ook heeft hij voldoende ervaring in huis om het team naar een hoger niveau te brengen.

“Het is een interessante gedachte”, zo reageert Nagelsmann. “Ik had al lang voor mijn tijd bij Bayern München contact met Toni en met hem van gedachten gewisseld. Hij doet het uitzonderlijk goed bij Real Madrid. Ik praat veel met hem over voetbal. Ik heb hem ook verteld dat zolang hij een Duits paspoort heeft, hij zijn beste van zichzelf moet laten zien. Wellicht dat ik hem dan weer bel.”

Moet Kroos terugkeren?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
128+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie