Duitse pers fileert Taylor en ziet ‘einde van een tijdperk’

Foto: Duitse pers fileert Taylor en ziet ‘einde van een tijdperk’

Duitsland hoopte tien jaar na het WK-succes in Brazilië op nieuwe glorie, maar het EK in eigen land eindigde vrijdagavond al in de kwartfinale. Na de uitschakeling tegen Spanje (2-1 nederlaag) richt de Duitse pers de pijlen mede op scheidsrechter Anthony Taylor.

Duitse media halen uit naar scheidsrechter Taylor

Marc Cucurella maakte ogenschijnlijk hands in de verlenging, maar een Duitse strafschop bleef uit. “Heel voetballand Duitsland is verbaasd over deze beslissing”, foetert BILD. Oud-scheidsrechter Thorsten Kinhöfer is duidelijk: “Ook voor mij was een strafschop, omdat het duidelijk hands was. Maar Taylor vond het een natuurlijke beweging. Het is zonde dat zo’n situatie de wedstrijd beslist.”

MagentaTV besloot dezelfde vraag voor te stellen aan Lothar Matthäus, een Duits voetbalicoon. “Voor mij is het een penalty, omdat hand niet in natuurlijke positie was.” Duitsland werd evenwel dé kans op een voorsprong ontnomen in de verlenging. Een strafschoppenserie leek aanstaande, ware het niet dat Spanje in de absolute slotfase alsnog aan het langste eind greep.

Afscheid van Kroos

Kicker stond vooral stil bij het afscheid van Toni Kroos als voetballer. “Voor Kroos eindigt een mooie carrière met een pijnlijke nederlaag.” Sky Sport Deutschland: “Na 114 interlands en in totaal 34 titels werd de meest succesvolle Duitse voetballer ooit de EK-beker ontzegd. (…) Voor Manuel Neuer (38) en Thomas Müller (34) zou het ook het einde van hun interlandloopbaan kunnen zijn: het einde van een tijdperk.”

Is dit echt het einde van een tijdperk voor Duitsland?

  • Ja, die anderen stoppen ook
  • Nee, dat denk ik niet
610+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie