Mühren voorziet doemscenario FC Volendam: “Gek om te zeggen, maar…”

Foto: Mühren voorziet doemscenario FC Volendam: “Gek om te zeggen, maar…”

De zorgen in Volendam beginnen met de week groter te worden. Het Andere Oranje ging zondagavond in eigen huis kansloos onderuit tegen sc Heerenveen en heeft de rode lantaarn weer in handen. Concurrent Vitesse won eerder op de dag wel van Excelsior en heeft daardoor de laatste plaats overgegeven aan Volendam. Spits Robert Mühren lijkt zich min of meer al bij een degradatie te hebben neergelegd.

Mühren voorziet degradatie Volendam

Mühren was na afloop van de wedstrijd tegen Heerenveen hard in zijn oordeel. “We komen kwaliteiten tekort. We gaan vol goede moed de wedstrijd in, maar op het moment dat we ruimte weggeven en afspraken niet nakomen, worden we genadeloos afgestraft.” De spits vreest dan ook het ergste voor zijn club. “Op deze manier gaat degradatie voorkomen niet lukken. Het blijft wat gek om te zeggen, maar het is nog maar vijf punten, dat blijft het nu ook. Ik zie echter niet zoveel aanknopingspunten op deze manier.”

Volendam heeft een achterstand van vijf punten op nummer zestien RKC Waalwijk, waardoor de aanvaller dan ook nog wel een klein lichtpuntje wil zien. “Zolang het sterretje niet achter de naam staat, moeten we er vol voor blijven gaan. Hoe gek het ook klinkt na een 0-4, we moeten maandag weer aanwezig zijn op de club en kijken waar het fout ging. Dan hebben we vrijdag een nieuwe kans.”

Volendam-aanvoerder Mirani houdt hoop

Ook Volendam-aanvoerder Damon Mirani zag dat zijn ploeg worstelde tegen de Friezen. “Hoe je de goals tegen krijgt, is veel te makkelijk. Je hebt het gevoel dat het er echt niet in zit, maar we moeten door. De competitie duurt nog elf wedstrijden. Daarin is nog heel veel mogelijk, maar dan moeten we beter gaan spelen. Dat is een understatement. Ik ben een vrij positief ingesteld persoon, dus ik hou altijd de moed erin. Het is pas over als het over is, we gaan strijden en voor een stunt.”

Gaat Volendam degraderen?

  • Ja
  • Nee
614+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie