Minteh bezorgt Feyenoord zege in Almere

Feyenoord heeft zondag geen averij opgelopen in de Eredivisie. De Rotterdammers hadden het niet makkelijk op bezoek bij Almere City FC, maar Yankuba Minteh maakte het verschil met twee doelpunten: 0-2.

Feyenoord worstelt zich naar drie punten

Feyenoord beleefde een moeizame voorbereiding voor de wedstrijd in Almere. De nummer twee van Nederland wilde de wedstrijd verplaatsen vanwege het Europa League-duel in Rome van donderdagavond, maar de burgemeester van Almere stak daar een stokje voor. Tot overmaat van ramp raakte hoofdtrainer Arne Slot ook nog eens ziek, waardoor Sipke Hulshoff in Flevoland als eindverantwoordelijke fungeerde.

In Almere moest Feyenoord meer dan een kwartier aantreden zonder eigen publiek. De supportersbussen kwamen pas halverwege de eerste helft aan bij het uitvak. Kort voor hun aankomst tikte Lutsharel Geertruida de 0-1 tegen de touwen. Dat dacht de Oranje-international althans, want na langdurig VAR-beraad werd de treffer uiteindelijk afgekeurd. Santiago Giménez stond in aanloop naar de treffer buitenspel.

Kort na de afgekeurde Feyenoord-treffer had Almere City zomaar op voorsprong kunnen komen. Yoann Cathline werd in kansrijke positie gebracht, maar de Fransman slaagde er niet in om succesvol af te werken. Vlak voor rust ontsnapten de Rotterdammers nogmaals. Doelman Timon Wellenreuther greep met succes in na een schot van Álvaro Peña.

Minteh scoort twee keer

In de tweede helft hield het niveau niet over. Almere City hield de defensie gesloten, waar Feyenoord niet in staat bleek om veel gevaar te creëren. Een individuele actie brak de wedstrijd echter toch open. Invaller Yankuba Minteh liet doelman Nordin Bakker kansloos met een fraaie uithaal: 0-1.

In blessuretijd viel ook nog de 0-2. Minteh besliste de wedstrijd definitief met zijn tweede treffer van de middag.

Scoreverloop: 0-1 (72′) Y. Minteh, 0-2 (90′) Y. Minteh

Komt de tweede plek nog in gevaar voor Feyenoord?