‘Manchester United zet peperdure Onana in bijzonder rijtje’

Foto: ‘Manchester United zet peperdure Onana in bijzonder rijtje’

André Onana wordt de nieuwe doelman van Manchester United. Zondagavond wisten diverse Engelse en Italiaanse media te melden dat Internazionale en United een akkoord bereikt hebben over een transfersom van de doelman. De Kameroener moet alleen nog zijn medische keuring ondergaan om de deal rond te maken.

Ruim vijftig miljoen euro voor Onana

United zou naar verluidt een transfersom van vijftig miljoen euro moeten betalen aan Inter voor de komst van Onana. Dat kan volgens Sky Sport Italia door bonussen nog verder oplopen tot 54 miljoen euro. Daarmee hoort de keeper tot de top vijf van duurste doelmannen ooit.

Het bedrag komt nog niet in de buurt van Kepa Arrizabalaga, die in 2018 voor tachtig miljoen euro werd overgenomen door Chelsea van Athletic de Bilbao. Liverpool heeft met Alisson Becker de nummer twee onder de lat staan. De Braziliaans werd in 2018 voor 62,5 miljoen euro gekocht van AS Roma. Gianluigi Buffon maakt de top drie compleet, die in 2001 voor 52,8 miljoen euro overstapte van Parma naar Juventus. Onana kan die plaats nu dus gaan overnemen met een transfer naar United.

Onana zal alleen nog de medische keuring moeten ondergaan waarna de laatste formaliteiten kunnen worden afgehandeld. De Inter-goalie is bij The Red Devils de opvolger van David de Gea, die transfervrij vertrokken is. Met Onana krijgt Erik ten Hag zijn gewenste doelman binnen, die eerder al bij Ajax succesvol samenwerkte met de 27-jarige keeper.

Is Onana een goede aanwinst voor United?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
480+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie