Luton Town bevestigt: “Aanvoerder kreeg hartstilstand op het veld”

Foto: Luton Town bevestigt: “Aanvoerder kreeg hartstilstand op het veld”

Luton Town heeft bevestigd dat Tom Lockyer zaterdagmiddag in het duel met Bournemouth een hartstilstand kreeg. De situatie van de verdediger uit Wales is momenteel echter stabiel.

Lockyer ging naar de grond tegen Bournemouth

Na een ruim uur spelen zakte Lockyer in elkaar tijdens de Premier League-wedstrijd. De situatie zag er meteen ernstig, waardoor de 29-jarige international snel geholpen werd. Ondanks dat hij vrij snel weer bij kennis kwam, werd door de grote schrik de wedstrijd gestaakt. Nu komt de promovendus met een update over de stopper. “Onze medische staf heeft bevestigd dat Lockyer op het veld een hartstilstand kreeg. Hij was weer aanspreekbaar toen hij per brancard werd afgevoerd”, schrijft Luton Town.

Stabiel

“Lockyer is daarna verder behandeld in het stadion. Daarvoor willen we nogmaals de medische teams van beide teams bedanken”, vervolgde men. “Tom is daarna overgebracht naar het ziekenhuis. We willen de supporters gerust stellen met het feit dat hij stabiel is. Hij ondergaat momenteel tests, met zijn familie aan zijn bed. Wij willen iedereen bedanken voor de steun, bezorgdheid en liefdevolle berichten voor Lockyer.”

Het is niet voor het eerst dat de aanvoerder in elkaar zakt tijdens een wedstrijd. In de finale van de play-offs om promotie naar de Premier League, overkwam het hem ook. Hij werd daarna geopereerd aan zijn hart.

Verantwoord om hem nog te laten spelen?

  • Denk het wel
  • Lijkt me niet
174+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie