Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Louis van Gaal trekt aan de bel na ‘drama’

Foto: Louis van Gaal trekt aan de bel na ‘drama’

Bondscoach Louis van Gaal heeft aan de bel getrokken bij de UEFA en FIFA naar aanleiding van de Nations League-duels van het Nederlands elftal van een paar maanden geleden. De keuzeheer vond de arbitrage in die wedstrijden abominabel.

Het Algemeen Dagblad onthult op woensdag: “Louis van Gaal heeft contact gezocht met de UEFA en de FIFA over de recente wedstrijden van Oranje in de Nations League. De bondscoach werd in juni niet blij van de arbitrage in de duels met België, Polen en Wales (twee keer).”

Litouwen, Moldavië, Letland en Kazachstan

Nederland eindigde dit vierluik niet alleen met de meeste punten (10)… “Maar óók als de ploeg die veruit het vaakst werd bestraft voor overtredingen. Dat gebeurde zó vaak, dat Nederland zelfs zevende staat in het klassement van alle 54 landen. Direct achter teams als Litouwen, Moldavië en Letland, en gelijk met Kazachstan; dreumesen die veelal massaal verdedigen en stug tegenhouden, daar waar Oranje aanvallend voetbal propageert en in vier Nations League-duels elf keer scoorde, het meest van alle teams op het A-niveau.”

“Keer op keer!”

Onlangs vertelde Van Gaal al in een interview met De Voetbaltrainer: “Binnen ons spelsysteem streven we ernaar om bij balbezit van de tegenstander de man met de bal zoveel mogelijk onder druk te zetten. Met positieve agressie. Wat was in de vier Nations Leaguewedstrijden de ‘oplossing’ van tegenstanders als door onze felle pressie op de bal balverlies dreigde? Spelers lieten zich meteen theatraal vallen, alsof er een grove overtreding was gemaakt. Keer op keer. En de arbitrale trio’s trapten daarin. Daar ben ik op de bank een paar keer hels over geworden. Zulke foute inschattingen staan de gewenste uitvoering van ons systeem ten onrechte in de weg.”

TIP: Verdien 13 keer je inleg als Oranje het WK wint!

Heeft hij gelijk?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
266+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie