Lof voor verrassende PSV-uitblinker: ‘Ik vond hem echt geweldig’

Foto: Lof voor verrassende PSV-uitblinker: ‘Ik vond hem echt geweldig’

PSV won woensdagavond vrij eenvoudig met 3-0 van Go Ahead Eagles. Na afloop ging het veel over spits Luuk de Jong, die er weer twee inkopte, maar analist Karim El Ahmadi wil dat we rechtsback Jordan Teze, die aangever was bij beide doelpunten, ook belichten.

Karim El Ahmadi lyrisch over rechtsback Jordan Teze

Teze speelde mede doordat Sergiño Dest ziek was. “Ik vond Teze echt geweldig. Niet alleen omdat hij twee assists had uit voorzetten, maar ik vond hem aan de bal goed én verdedigend sterk.” El Ahmadi vond Teze misschien nog wel indrukwekkender dan Dest tot dusver. “Hij en Van Aanholt zijn aanvallendere spelers, waar wij veel kritiek hadden op Teze wat het aanvallende gebeuren. Maar als je twee assists geeft als rechtsback, dan moet je die lijn doortrekken. Hij moet zich in de basis proberen te knokken.”

Concurrentiestrijd met Dest

Teze zelf reageerde bij ESPN al op de concurrentiestrijd: “Dest is een goede speler. Iedereen weet waar hij heeft gespeeld, maar ik moet gewoon laten zien dat ik daar hoor te staan. Dest kan ook als linksback, maar hij is gewoon een goede concurrent voor allebeide de kanten. Ik heb vertrouwen in mezelf en weet dat ik heel goed kan spelen en heel goed die positie kan laten zien. (…) Luuk heeft me net zeker bedankt. Hij maakte goede goals. Maar de voorzetten waar ook goed, al zeg ik het zelf”, lacht Teze tot slot.

Teze is momenteel de beste rechtsback voor PSV

  • Eens
  • Oneens
133+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie