‘Loek’ de Jong boezemt angst in bij Sevilla

Foto: ‘Loek’ de Jong boezemt angst in bij Sevilla

PSV neemt het vandaag op tegen Sevilla in de Europa League en Luuk de Jong is wel bekend in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, waar hij tussen 2019 en 2022 onder contract stond. De spits scoorde niet zo heel vaak voor de Andalusiërs, maar als hij dat deed, dan was het meestal een belangrijk doelpunt.

In het Algemeen Dagblad komt Jesús Navas aan het woord over zijn voormalige ploeggenoot: “Luuk is een geweldige persoonlijkheid, iemand die ons iets heel belangrijks heeft nagelaten. We zitten nu in een prachtige internationale competitie met elkaar, met grote ploegen als FC Barcelona, Manchester United en Arsenal. Dan gaat het wel ergens over, dat is een heel hoog niveau. Mede dankzij Luuk hebben we deze prijs een paar jaar geleden voor het laatst gewonnen en hij mag heel gelukkig zijn met wat hij hier bereikt heeft. Het is aan ons om hem af te stoppen.”

‘Loek’ zelf is nog altijd populair in Sevilla: “Ik merkte al op het vliegveld dat mensen mijn naam schreeuwden en veel supporters even een foto willen maken. Drie jaar geleden hebben we hier natuurlijk iets heel moois neergezet, al was het in die periode wel jammer dat de stadions lang leeg waren. Persoonlijk liggen hier voor mij ook schitterende herinneringen, omdat mijn eerste zoon hier is geboren. Als je hier dan aankomt, voel je toch weer dat die mooie momenten even terugkomen. Het is sowieso een fantastische stad, met een geweldige voetbalsfeer.”

Nederlands clubje in Sevilla

De Jong onderhoudt nog altijd een goed contact met de teammanager van de Primera División-club: “En we hadden hier een heel hecht groepje met Nemanja Gudelj en Karim Rekik, waarmee ik het goed kon vinden. Jammer dat Karim er vanwege een blessure niet bij is, want dat was een mooie Nederlandse ontmoeting geweest.”

Gaat hij een goaltje scoren?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
144+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie