Late opleving Heerenveen drukt Groningen dieper in zorgen

Foto: Late opleving Heerenveen drukt Groningen dieper in zorgen

Sc Heerenveen heeft de derby tegen FC Groningen winnend afgesloten. De Friezen kwamen al snel op voorsprong, waarna de bezoekers voor rust gelijkmaakten. Een opleving van Heerenveen tien minuten voor tijd zorgde ervoor dat de Groningers dieper in het dal terechtkomen.

Heerenveen begon de Derby van het Noorden als grote favoriet in het eigen Abe Lenstra Stadion. Dat had ook veel te maken met de crisissituatie waar Groningen zich in begeeft. Om de selectie te versterken haalden ze deze week Johan Hove, Mads Bech Sörensen en Aimar Sher binnen. De eerste twee begonnen al direct in de basis. Kees van Wonderen koos voor Amin Sarr in de punt van de aanval, wat ten koste ging van Sydney van Hooijdonk.

Na vijf minuten spelen ging het alweer mis voor de ploeg van Dennis van de Ree. Andries Noppert zocht met een lange bal Sarr. De pas 17-jarige Thijmen Blokzijl schatte die helemaal verkeerd in, waardoor de Zweedse spits op Michael Verrips af kon. De keeper kwam wild uit en miste de bal volledig, waardoor Sarr simpel in het lege doel kon schieten. Het zag er alweer slecht uit voor Groningen, dat dit seizoen nog geen punt pakte na een achterstand. Vervolgens had De Trots van het Noorden meer de bal, maar wist het weinig te creëren. Heerenveen plooide terug en hoefde niet meer zo nodig.

Gelukkige gelijkmaker

Vijf minuten voor de rust eens een geluksmoment voor de Groningers. Een totaal mislukte corner werd slecht verwerkt, waardoor de bezoekers weer aan de bal kwamen. Die kwam terecht bij Ricardo Pepi, die volledig over de bal heen maaide. Met veel geluk kwam die echter voor de voeten van de vrijstaande Florian Krüger, die van dichtbij kon binnentikken. Na de pauze kwam Tomas Suslov in de ploeg, die nog een aantal gevaarlijke schoten loste. Vervolgens maakte ook Sher zijn debuut voor de noorderlingen.

Heerenveen zet aan in slotfase

Tien minuten voor tijd zette Heerenveen maar weer eens het voet op het gaspedaal, waar Van Hooijdonk inmiddels binnen de lijnen was gekomen. Pelle van Amersfoort troefde bij een corner Sörensen af, om vervolgens helemaal vrij in te kunnen koppen: 2-1. De gastheren gingen erop en erover door binnen de halve minuut de beslissing te forceren. Mats Köhlert rukte op aan de linkerkant en gaf voor op Sarr, die dit keer afrekende met Sörensen en het doel vond: 3-1. Dat bleek ook de eindstand, waardoor Heerenveen in ieder geval tijdelijk FC Utrecht aflost als nummer zeven van de Eredivisie. Groningen neemt het in de komende weken op tegen sc Cambuur en FC Volendam, waar punten gepakt moeten worden.

Scoreverloop: 1-0 (‘5) A.Sarr, 1-1 (40′) F.Krüger, 2-1 (81′) P.van Amersfoort, 3-1 (82’) A.Sarr

Terechte zege?

  • Ja
  • Nee
54+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:21
235+
‘PSV maakt fout met Sergiño Dest’
23:00
22+
Bayer Leverkusen met samengeknepen billetjes naar Dublin
22:57
14+
Conference League-sprookje Olympiakos duurt voort
22:51
6+
Koopmeiners bereikt Europa League-finale met Atalanta Bergamo
22:24
97+
Pavlidis over AZ-afscheid: ‘Kan het amper geloven’
22:18
34+
Jahanbakhsh onthult ‘fanatiekste’ Feyenoorder
22:12
18+
Vincent Janssen in zak en as: “Geen woorden voor”
22:08
605+
‘Arsenal met enorme zak geld naar Ajax’
21:30
270+
‘Xavi Simons uit Oranje-basis’
21:23
318+
‘Stuntdeal met Frimpong, Mbappé én Davies’
21:11
501+
‘PSV slaat grote transferslag’
21:02
42+
‘Paris Saint-Germain neemt zondag afscheid van Kylian Mbappé’
20:54
318+
Dit is waarom Dest niet bij PSV blijft
20:32
707+
Graham Potter wil niet naar Ajax
20:27
103+
Van Bommel: “We gaan hier zo snel mogelijk weg”
20:21
417+
‘Henderson kiest nieuwe Ajax-trainer’
20:09
386+
Opeens ‘bizarre’ Sergiño Dest-wending
20:06
30+
Opvallend: geen Florian Wirtz of Paulo Dybala in de basis
19:37
13+
Perfectionistische Pavlidis niet tevreden met eigen cijfers: ‘Assists moeten omhoog’
18:48
24+
Aston Villa-coach over Conference League-duel: ‘Grootste uitdaging van het jaar’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie