‘Kudus zinspeelt op vertrek: ‘Ajax is te min geworden”

Foto: ‘Kudus zinspeelt op vertrek: ‘Ajax is te min geworden”

Mohammed Kudus lijkt aan te sturen op een vertrek bij Ajax. Volgens The Athletic wil de 22-jarige Ghanees in januari de overstap maken naar een grotere Europese competitie. De aanvaller hoeft over belangstelling niet te klagen, gezien er interesse is uit onder meer de Premier League, de Bundesliga en de Ligue 1.

Ajax wil de aanvallende middenvelder liever niet laten gaan, maar lijkt wel bereid om mee te werken als er een bedrag van 35 tot veertig miljoen euro op tafel komt voor Kudus. De Ghanees international heeft in Amsterdam nog een contract tot medio 2025.

Kudus heeft een sterk WK achter de rug, wat de nodige interesse heeft aangewakkerd bij diverse Europese topclubs. Ook zijn landgenoot Iñaki Williams liet zich onlangs al uit over een mogelijke transfer van Kudus en stelde zelfs dat ‘Ajax te min is geworden’ voor de aanvallende middenvelder. The Athletic meldt dan ook dat de Ghanees zijn zinnen heeft gezet op een winterse transfer.

Kudus naar Premier League

Volgens het Engels medium geniet een overstap naar een Premier League-club de voorkeur bij Kudus, waar hij ook de voorwaarde kan krijgen dat hij als middenvelder daar kan spelen. Namen van clubs worden niet genoemd, al meldde De Telegraaf eerder al dat clubs als Liverpool en Everton in de race zouden zijn. Afgelopen zomer zag Kudus zelfs nog een transfer naar The Toffees afketsen.

Ook Borussia Dortmund zou volgens BILD in de race zijn. Het Duitse medium schreef dat er zelfs al gesprekken plaatsvonden tussen het management van Kudus en BVB. Daarbij zou Dortmund bereid zijn om meer dan twintig miljoen euro te betalen voor de aanvallende middenvelder.

Moet Ajax Kudus laten gaan?

  • Ja, alleen voor het juiste bedrag
  • Nee, in ieder geval houden tot de zomer
731+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie