Kroos kreeg advies van opa over terugkeer Duitsland

Foto: Kroos kreeg advies van opa over terugkeer Duitsland

Toni Kroos is terug bij de Duitse nationale ploeg. De middenvelder van Real Madrid nam na het EK in 2021 afscheid van Die Mannschaft, maar bondscoach Julian Nagelmann wist de 34-jarige routinier nu terug te halen.

Toni Kroos keert vlak voor EK in eigen land terug bij Duitse nationale ploeg

Na 106 interlands voor Duitsland vond Kroos het wel welletjes, maar een kleine drie jaar later liet hij zich ompraten om terug te keren. Of hij na het EK in eigen land doorgaat weet hij nog niet. “Je weet natuurlijk nooit wat er tijdens het toernooi gaat gebeuren. Het is duidelijk dat als de bondscoach in het eerste gesprek weinig perspectief had geschetst, het denk ik wat lastiger zou zijn geweest”, liet Kroos dinsdag weten op een persmoment.

Goede gesprekken met bondscoach

“Julian deed het heel goed. Hij oefende geen enkele druk op me uit en wilde het ook niet morgen of overmorgen weten. We hebben over veel onderwerpen gesproken en zaten relatief snel op dezelfde golflengte. Ik werd gegrepen door het verlangen. Daarom zijn we hier vandaag.”

Kroos kreeg bij zijn beslissing advies van zijn opa, maar sloeg dat in de wind. “Hij adviseerde mij eerst nog een jaar voor Real Madrid te spelen en daarna in de zomer op vakantie te gaan. Ik heb nu anders besloten. Het gaat goed met hem. Hij heeft al een shirt van Duitsland besteld.”

Goed idee om terug te keren?

  • Ja, hij is heel belangrijk voor Duitse ploeg
  • Nee, onverstandig
101+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie